Sivut

torstai 22. maaliskuuta 2012

AamujuNppien paluu!

Tässä työreissulta palaillessa onkin hyvä hetki päivittää pikaisesti blogia.

Eli onpa tämä rouva ollut taas innokas ja ahkera, ja herännyt jo kahtena aamuna klo: 5.00 salille. Tänään kyllä meinasi kiire tulla, kun jouduin aamupuuron lappaamaan parissa minuutissa napaan että ehdin 25 yliksi tienlaitaan kyydittäväksi. Mutta hei, minulla ei onneksi mene aikaa juuri laittautumiseen eli alle 30min sängystä autoon on ihan passeli!

Eilen aamulla treenattiin rintaa, olkapäitä ja habaa, tänään oli vuorossa jalat ja vatsat. Suht mukavastihan tuo kulki, joskaan ei oikein tuntunut saavan kunnolla lihaksin menemään työtä, tapahtui aina vain totaalinen hyytyminen, ja heti sarjan loputtua kuin seinään, "ei tuntunut missään". No ehkä menee hetki että kroppa tottuu ajatukseen että pitii jo tunti ennen normaalia heräämisaikaa olla jo täydessä touhussa salilla! Yritän nyt ottaa nuo aamutreenit ohjelmaan ainakin pari kertaa viikossa, että saan vähän enemmän käytyä jumpalla, ja toisaalta saan mahdollisuuden viettää tarvittaessa myös vapaa-aikaa, kun vaapailtoina ei ole ihan pakko mennä salille. Ensi viikon aikana pitäisi ehtiä vääntää ukoille uutta ohjelmaa, ja koitankin keksiä mahdollisimman inhottavia liikkeitä millä hoitaa luulot pois näistä "huippu-urheilijoista". Pitäen kuitenkin kokoajan mielessä, että itse joudun vetämään saman treenin jos meinaan aamujuNppiani jatkaa. No, volyymitreeniä on tiedossa jokatapauksessa, joten eiköhän siinä miehistä oteta mittaa ihan oli ne liikkeet mitä tahansa.

Tänään sitten treenin jälkeen pitikin heti lähteä ajelemaan Helsinkiin. Vaihdoin kuitenkin viimehetkellä suunnitelmia ja lähdin junalla, koska en saanut matkaseuraa ja kohteessa olisi odottanut aikamoinen parkkipaikkaongelma. Hyvä näin. Nyt sain vähän töitäkin tehtyä. Sitäpaitsi onhan tässä uupuneena mukavampi vain istuskella kuin keskittyä ajamiseen. Sääli että aikataulu oli niin tiukka etten ehtinyt helsingissä tapailla kavereita tai suorittaa luistinrengas ostoksia, mutta näin tälläkertaa.

Ihan kohta onkin juna perillä, ja pitää mennä Valintaladosta ostamaan tuliaiset, kun ne jotenkin pääsi unohtumaan kaikessa hulinassa. Ruokaa tekisi myös mieli.. terveellistä ruokaa, vaikka puuroa ja raejuustoa. Reissuruuat on aina niin kamalaa scheissea että nyt on huono olo! (Niin... kun tuli pakottava tarve ostaa välipalaksi suklaata).

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Loppuviikon treenit ja ensi-iltailua

Josko tännekin nyt muutaman sanasen saisi välillä kirjoittaneen.

Treenailujutut on taas jääneet hyvin vähäisiksi. Viimeviikolla kävin salilla taas kokonaista 3 kertaa. Torstaina kävin juNpalla taas testosteroinia tihkuvassa palomiesseurassa, joten enkat senkun paukkui ;) Leukoja sain omalla painolla vedettyä komean sarjan 8/6/6/5/4, mutta kaivertamaan jäi lisäpainoleuat joita sitten teinkin heti seuraavana päivänä. Leukojen lisäksi tehtiin käsipainopenkkiä ja etukyykkyä, ihan hyvinhän nekin taisi kulkea. Perjantaina kokeilinkin sitten lisäpainoleukoja ja +15 kilolla tuli vielä ykkönen. Siihen päälle pitkästä aikaa edes jonkinnäköisen ohjelman mukaista treeniä, eli tein dieetin aikaisesta ohjelmastani extra käsipäivän joka sisälsi mm. hauiskääntöä ja ojentajia ja takaolkapäivä taljassa, kickbackiä ja leveätä alataljaa. Lauantaina sitten kävin miehen kanssa Syke Gymillä tekemässä penkkipyramidin, joka taas vahvisti fiilistäni siitä että uimahallin salilla tanko on kevyempi kuin 20 kiloa. Niin heikosti se rauta liikkui...

Pukkariin päästyäni huomasin että yksi vanha frendi oli kaupungissa ja soitellut. Kaverilla oli liput kaupunginteatteriin Hevosen tarina -näytelmän ensi-iltaan. Pienen neuvottelun jälkeen sain iltavapaata ja kamalalla kiireellä painuin himaan etsimään sopivan siistiä asustella ja maalaamana naamaa. Eihän se sovi reisitaskuhousuissa mennä teatteriin, maiharit pidin kyllä jalassa ihan periaatesyistä! Näytelmä oli riemastuttavaa tykitystä jota saikin seurata hieman erikoisesti lavalla sijaitsevasta katsomosta. Ilta tietysti jatkui aikalailla kosteissa merkeissä, ja oli hauska tutustua teatteriväkeen, joskin itsetietoisuus päihtymyksen tilasta hieman häiritsi. Seuraavan päivän derbytreenit saikin sitten luonnollisesti unohtaa ja suoritin katumusharjoituksia lähtemällä kaverin seuraksi Kodin1:een pariksi tunniksi.

Hauska ja erilainen loppuviikko ja viikonloppu siis takana. Tämmöstä lisää!

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Uudet haasteet odottavat!

Nyt uskallan jo avata suuni, kun nimi on sopimuksessa ja useampikin ihminen tietää asiasta.

Eli työpaikan vaihdos on nyt totta. Reilut 7 vuotta ehdinkin olla edellisessä työpaikassani, mistä se sitten kertoo? Tyytyväisyydestä? Ei. Muutoksenpelosta? Ehkä.

Jo pidemmän aikaa on kuitenkin ollut selvää että nykyisessä, eli pian entisessä työssäni ei ole mahdollista edetä tehtäviin jotka motivoisivat minua parhaan työpanoksen antamiseen, ja olenkin ollut äärimmäisen turhautunut työhäni jo pitkään. Viimeisen vuoden aikana työyhteisössämme tapahtui paljon muutoksia, mikä tavallaan kyllä piristi omaakin motivaatiota koska koin että työyhteisössä oli ihmisiä joilta on mahdollista jotain oppiakin. Työtehtävät sensijaan muuttuivat muutosten myötä enemmän ja enemmän rutiininomaisiksi ja kauemmas siitä mitä itse halusin. Vuodenvaihteessa siirryin pois omalta toimistolta ja siirryin alikonsultiksi toiseen yritykseen. Ja täytyy sanoa, että jo ympäristön vaihdos paransi fiiliksiä huomattavasti.

No, jo ennen vuodenvaihdetta huomasin tässä uudessa työpaikassani kiinnostavan avoimen työpaikan, ja siitä asti onkin ollut aikamoista säätöä ja vääntöä jotta tähän pisteeseen on tultu. Nyt on kuitenkin nimi sopparissa ja homma selvä. Olen tosin vielä pari kuukautta vanhan työnantajan palkkalistoilla mutta uudet haasteet ovat edessä varmasti jo ensiviikolla. Kovasti kieltämättä jännittää, kun ihan selkeätä kuvaa siitä mitä minulta oikeastaan odotetaan, ei ole. Mutta eiköhän asiat tästä selkene! Iso muutos ainakin nykyiseen työnkuvaani verrattuna on tiedossa. Mutta sitähän olen halunnutkin.

Muuten viikkoon on mahtunut kiireiden vuoksi vaan 2 punttia, tiistaina kävin kaverin kanssa salilla ja senjälkeen vähän lutraamassa altaassa, oli vaan jo puhti niin poissa ettei uinnista enää tullut mitään... Tänään kävin tekemässä yläkropalle pumppitreeniä. Ja onhan se kieltämättä kiva punppailla itsensä edes vähän bodanneen näköiseksi silloin tällöin.Ikävä että vaikutus on vain hetkellinen ja tunnin kuluttua ei edes huomaa että olisin junpalla joskus käynyt. Koitan vielä huomennakin ehtiä salille, vaikka kiirettä pitää kun äipän luonna on tarkoitus käydä syömässä ja illalla on Roller Derby treenit. Kuun vaihteessa olisi (Derby) treenileiri Joensuussa, ja olen sinne alustavasti ilmoittautunutkin. Mutta mutta... sain viime treeneissä polven kipeäksi, ja täytyy nyt huomisen jälkeen sitten tunnustella fiiliksiä, että jos tuo parin tunnin treenistä kipeytyy niin eipä ole järkeä lähteä pariksi päiväksi treenaamaan. Mutta kassellaan!

Tulipas paljon tekstiä. Toivottavasti joku jaksoi lukea edes puolet!

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Hiihtoloman loppufiilikset, loppuloman hiihtofiilikset?

Nyt alkaakin olla keho jo loman tarpeessa. Huomennahan se alkaakin jo arki eikä taas ole toivoakaan että pääsisi juNppaamaan ennen kuin loppuviikosta, eli lepopäiviä kyllä on tiedossa. (Ellen sitten täysin hulluksi heittäydy ja ala käymään aamuisin salilla!)

Perjantaina käytiin laskettelemassa räntäsateessa. Aikasta tylsää puuhaa kun sukset tahtoi liimautua kiinni rinteeseen. Tunnin minä kuitenkin jaksoin hampaat irvessä valua alas rinnettä. Hisseissä ei jonoa ainakaan ollut, mikä oli tietysti mukavaa. Illalla käytiinkin Irinan kanssa reenailemassa, ja kylläpä on kivaa kun on treenikaveri. Ihan eri tavalla tulee tehtyä kun ei kehtaa lopettaa kesken heti kun alkaa tuntua vähän tuskaiselta. Jospa ensiviikoksi saisin erään tulevan palomiehen vahtimaan treenejä, siinä sitä vasta tsemppiä saakin kun pitää pojalle näyttää kuinka vaffa on ;-) Alkuun tein perinteisesti muutaman sarjan leuanvetoja, ja sitten Irinan kanssa tehtiin sellaisia komboja joku 4-5kierrosta, 1k kulmasoutu-penkki-"hiihto"- taljassa sekä ylätalja-rintataljassa-kulmas. tangolla, loppuun vielä pikkasen vatsoja. Sitten Irina vetäisi korkkarit jalkaan ja käytiin läpi T-kävelyä. Irina on siis menossa kisaamaan tässä 6 viikon päästä, Turguseen BF-kisoihin. Koitin parhaani mukaan antaa vinkkejä pyllyn pyörittelyyn, vaikka itsellänikään se korkokengillä tetsailu ei ole ihan hanskassa, kuten voi tästä viimesyksyisestä postista ehkä huomata :D

Eilinen päivä sitten alkoi klo: 00.56 hälyllä jossa vierähti pari tuntia, joten unet jäi vähän katkonaiseksi, (tosin unet oli ennen hälyä senverran levottomia että hyvä niin! ;)). Aamullapäivällä olikin sitten toistamiseen paloasemalle, kun lähdettiin valmistautumaan jääkisoihin. Kisat oli puolenpäivän aikaan, ja koska muita osallistujia ei ollut vietiin ykköspalkinnot kahdessa sarjassa!! :D Kisan päälle vielä reipasta pihan kolausta, joka olikin huippuhauskaa kun sitä ei tarvitse kotona tehdä :P

Iltapäivästä olikin jo kauhea väsymys ja ajattelin että pienet päikkärit on pakko suorittaa.. Unet jäi kuitenkin välistä ja lähdin uimahallin salille tekemään random jumppaa.. leuanvetoja (ylläri), hauiksia, pystäriä, ojentajia taljassa, kapeeta penkkiä ja maastavetoa. Ei mitään ohjelmaa siis :D Salin jälkeen vielä rohkeasti uimaan, mutta 200m jälkeen totesin ettei vaan ole voimia yhtään jäljellä ja painuin kotiin.

Nyt onkin jo kiire paneutua tekemättömiin koulutehtäviin, kun ei tässä lomalla sitten mitään ehtinyt tehdä kuitenkaan... parin tunnin päästä vielä Roller Derby harkat ja sitten on viikko pulkassa.

Sain ostettua vaakaan patterin ja se näytti aamupainoksi 62,5kg. Katotaan jos ton 2,5kg sais tuosta jotenkin tiristettyä pois tässä kevään mittaan. Ikävä vaan kun ei paljon ehdi treenata niin pitää sitten syödä vähemmän ja toivoa että lihat säilyy. No.. valintojen maailma.

Nyt Ruåttii!!

Edit: Roller Derby harkkoin statit

Kesto: 1h 50min (+ venyt päälle)

Keskisyke: 129 b/m
Maks.syke: 181 b/m

torstai 1. maaliskuuta 2012

Pulikointia ja pulinaa

Tänään oli taas vuorossa "allasjuNppaa". Kävin ensin salin puolella tekemässä todella pikaisen rykäisyn johon kuului muutamia leuanvetoja, etu- ja hindukyykkyjä sekä n. 2 sarjaa kulmasoutua tangolla. Salilta sitten altaaseen testaamaan uudenuutukaisia uimalasejani.

Kyllä se totta on että laisesta on huima apu jos meinaa oikeaoppisesti uida pää veden alla. Vaikka minulla ei koskaan ole ollut ongelmaa sukellella silmät auki, niin kyllä se vaan tuntui paljon luonnollisemmalta lasien kanssa. Vauhtia ei tänään oikein ollut, joten 5min matka jäi edelliskertaa lyhyemmäksi. Polskin kuitenkin taas rinulia 1km/35min ja siihen jokunen altaanmitta päälle. Alkoi jo sellaista tietynlaista rentoutta olla viimeisillä metreillä. Kokeilin myös muutamaan otteeseen vapaauintia, mutta eihän siitä tullut mitään, en päässyt edes altaan mittaa sillä tyylillä, ja nenä oli täynnä vettä kokoajan. Siihen siis todellakin tarvitaan opastusta. Mutta ehkä minä nyt ensin opettelen tuota rintauintia ja katson josko sillä pärjäisi.

Tekisi myös mieli aloittaa pienimuotoinen kevätkiristely. Riittäisi oikeastaan että jättäisi herkuttelua vähemmälle, ja lisäisi oikean ruuan syömistä. Mutta ei vielä tänään, sillä tiedossa on laatuaikaa miehen, leffan ja jätskipaketin kera.