Sivut

lauantai 29. kesäkuuta 2013

Lomille lomps!

Tämä yhteenveto ei ole käytettävissä. Näytä postaus klikkaamalla tätä.

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Keskikesän uudet tuulet ("15 weeks off")

Nyt on korkea aika kääntää ruoria ja painaa täydellä höyryllä kohti uusia tavoitteita. Tarkoitus on juosta niin maan perhanasti, oppia uimaan vaparia riittävän hyvin, ja tiputtaa sellaiset 6-7 kg painoa. Aikaa on tasan 15 viikkoa, eli ei yhtään tuhlattavaksi!

Sain valmentajalta uuden ohjelman. Juoksua tulee nyt alkuun pääasiassa pk lenkkien muodossa sekä n. kerta viikkoon sellaisia 1000m vetoja. Uintia tulee 2x vk samoin punttia. Sekä juoksussa että uinnissa on paljon tehtävää. Toivottavasti aika riittä! Tänään kävin ustamassa uudet juoksukengät joissa on vähän enemmän vaimennusta kun vanhoissa Asicseissa jotka muuten on vielä ihan hyvät pelit. Nuo uudet nyt sen vuoksi että passaa juosta myös asfaltilla eikä pelkästään purulla. Rahhoo meni ihan törkeesti. Että parempi olla hyvät sitten. Kävinkin äsken jo kokeilemassa heitä tekemällä sellaisen 5+ km kävely/hölkkä lenkin. Ihan hyvältähän ne jalassa tuntui vaikka hölkkäaskeleita ei kovin montaa tässä flunssan jälkimainingeissa vielä viitsinyt ottaakaan. Ensi viikosta siis kuitenkin pitää juoksut ja uinnitkin aloittaa, sekä sitten myös ruokavalio jolla muutama ylimääräinen fläsäkilo (ja ikävä kyllä myös paras puoleni, takapuoli) lähtee.

Juhannushan minulla meni perinteiseen tapaan päivystäessä. 52h päivystystä ja 2 keikkaa joista toinen peruttiin ennen kun autoja ehdittiin pihalle ajaa. Kyllähän se kieltämättä vähän kettumaista tuo päivystely on, kun ei voi edes lenkille lähteä ellei juokse asemaa ympäri. No käytiin kuitenkin kolmena päivänä heiluttelemassa kahvakuulia aseman pihalla ja muutenkin treenaamassa, että hukkaanhan ei aika missään nimessä mennyt. Muuten olen syönyt paljon ja epäterveellisesti. Eilen ostin ison säkin karkkejakin vaikka en niistä edes tykkää niistä. En kyllä pystynyt montaakaan syömään niin että jääkööt sitten suosiolla odottamaan syksyä. Vaikka eiköhän ne joku karkkihiiri käy popsimassa jo ennen sitä. Mutta tästä yltäkylläisyydestä on hyvä lähteä siistimään taas sapuskat ja katsoa miten se paino alkaa kehittymään. Uskoisin että aika reilulla kädellä saa kyllä syödä edelleen, koska lenkkeiluä ja muuta liikuntaa tulee aika paljon.

Mutta tästä se lähtee, rapsailen täällä siis jatkossa vähän monipuolisimmista treeneistä kuin tähän asti.

tiistai 18. kesäkuuta 2013

Ja se oli siinä. Kuopiossa tavataan!

Sairaslomapäivän kunniaksi sitä ehtii hyvin kirjoittaa testiraportin ennen kun painun takaisin peiton alle pariksi tunniksi.

Eilen siis kävin Tampereella  pelastajakurssin fyysisessä testissä sekä lääkärintarkastuksessa. Läpi meni, ja sain 0,25p (max 1,0p) jatkoon. Pääsykoekutsu on siis itsestäänselvyys koska todistus on sen verran hyvä. Seuraava etappi on siis pääsykokeet Kuopiossa lokakuussa, ja nyt alkaa tiukat juoksu ja uintitreenit sitä varten.


Mutta nyt se raportti päivän kulusta.

Aamulla herätessäni kurkun kaktus oli vain äitynyt ikävämmäksi. Koitin litkiä paljon lämmintä teetä aamiaisella ja istuskelin huoneessa pyyhe kaulan ympärillä ettei olo ainakaan pahemmaksi olisi mennyt. Jälkikäteen ajatellen pyyhe olisi pitänyt alunperinkin laittaa ilmastointilaitteen päälle. Lääkäri oli varattu klo: 12 mutta lähdin ajoissa jo seikkailemaan paikalle. Unohdin että oltiin hämeessä... odotus muodostuikin siis aika pitkäksi ennen kuin alkoi tapahtua. Välillä vähän tuntui jännittävän. Mutta se meni äkkiä ohi.

Ensimmäisenä oli vuorossa EKG. Homma meinasi mennä alusta asti ihan putkeen kun laitteesta oli paperi loppu. Lopulta joku paikalla pörränneistä hoitajista löysi jostain laatikon pohjalta 2 paperia ja johon saivat riittävät käppyrät piirrettyä. EKG oli kaikin puolin normaali.

Tässä vaiheessa päivää alkoi kurkun kaktus painua jo selvästi alemmas koht keuhkoputkia. Jippii!

Seuraavana oli lääkärintarkastus. Tämä oli hyvin pintapuolinen mielestäni, katsottiin ryhtiä ja askellusta, näkö,  pikainen vilkaisu suuhun, esitietolomakkeessa mainituista vaivoista ja vammoista jokunen kysymys ja leima alle. Niin ja se etukäteen pelkäämä spirometri tietysti, mutta sekin meni ihan viitearvojen mukaisesti vaikka rööreissä jo tuntuikin ikävältä.

Lääkärin jälkeen menin salille lämmittelemään. Paikalla oli myös toinen testattava, sellainen hyväkuntoisen ja vaffan näköinen poika. Lämmittelyille oli aikaa ihan riittävästi, alkoi jo tulla sellainen fiilis että johan tässä joutaisi tekemään testin alta pois. Sitten saapuikin tetsin valvoja. Me tehtiin testiliikkeet vuorotellen tämän toisen testattavan kanssa, minä ensin näytin mallia ja tyyppi sitten pisti paremmaksi, mutta ei sentään kaikissa liikkeissä ;)

1. Penkkipunnerrus

Tuntui aika kevyeltä mutta kun 25 tuli täyteen oli selvä että 30 ei olisi tullut. Jätin siis suosiolla 25 tuon säästelläkseni ojentajia. 0p

2. Istumaan nousu

Tämähän on minun heikkous, eilisellä kunnolla tuli 40. Ei siis mikään huipputulos. Jotenkin sitä vaan hyytyy. 0p

3. Käsinkohonta (l. leuat)

Tein 8. Ajattelin että en kuitenkaan saa 10 puhtaasti. Jälkikäteen ketuttaa koska olisihan sitä voinut edes kokeilla! 0p

4. Jalkakyykky

Tästä yllätyin. Täydet pisteet 34 toistoa, ja mielestäni välissä oli pari hylättyäkin toistoa tai laskuvirhe joko minulla tai testaajalla. Tässä onnistuin siis ylittämään odotukset ja sain kuin sainkin 0.25p

Yleisfiilis testistä oli se että hoidin homman vähän vasemmalla kädellä enkä antanut kaikkeani missään liikkeissä paitsi ehkä vatsoissa. Tavallaan se vähän ketuttaa että en vetänyt verenmaku suussa ja antanut kaikkeani, mutta toisaalta en usko että pisteitä olisi kuitenkaan tullut yhtään enempää vaikka olisinkin. Ja toisaalta, kun nyt on selvää että minulla on jonkinlainen keuhkoputkentulehdus päällä lienee oikein hyvä etten eilen vetänyt itseäni piippuun. Ihan siis täytyy tyytyväinen suoritukseen olla. Sellaisen option jätän vielä auki että jos kunto jostain syystä elokuussa indikoi parempia pisteitä niin käyn sitten tekemässä testin uusiksi.

Nyt siis vaan koitan parantua pikapuolin ja aloitan juoksutreenit ja dietin. Cooperin lähtötaso täytyy käydä kokeilemassa, mutta sen suhteen on tosiaan syytä odottaa että tauti on varmasti väistynyt. Pari kestotestiä on vielä luvassa penkkiin ja leukoihin. Valmentaja taitaa oikein haluta kiusata minua :D Lisää seuraa! Tästä se lähtee!

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Hyvi se menee mut menköö!

Valmentajan viimeiset vinkit huomiseen koitokseen:


Saavuin juuri hetki sitten Tampereelle. Olin valinnut tällaisen halpishotskun jossa kuitenkin on jonkinnäköinen aamiainenkin tarjolla. Hotsku on ihan kiva nyt kun pääsin sisään. Mitään ovikoodia minulle ei varatessa tullut mutta onneksi täällä oli henkilökuntaakin paikalla. Hotsku on tällainen etninen, henkilökunta näyttää inkkareilta (siis Intialaisilta), sisustuskin on aika oriental, ja hotellin takapuolella on Intialainen ravintola jossa ehkä käyn vielä iltapalaksi pupeltamassa "tofua ja rissi", jos siis uskallan poistua tästä huoneesta, kun ainakaan äsken saamani ovikoodi ei toiminut.
Tarkoitus on ottaa ilta nyt ihan chillisti. Viisaampana olisin tullut tänne vähän myöhemmin jotta tapettavaa aika olisi vähemmän, mutta eiköhän tässä jotain keksi. Onhan täällä tarjolla liikkuvaa kuvaa, ellei tuo töllötin ole ihan vain koristeena.

Huomenna sitten klo 12 alkaa UKK instituutissa hommat lääkärintarkastuksella. Toivottavasti nyt ainakin siitä pääsen läpi että pääsen testin ylipäänsä tekemään. Tavoitteena on ilman muuta kerätä testistä vähän pisteitäkin, mutta läpipääsy toki on päätavoite, kaikki muu on plussaa. Huomenna sen sitten näkee mihin kunto riittää. Tässä vaiheessa ei voi enää muuta kun koittaa psyykata itseluottamusta kohdilleen.

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Valmistautumista kevään tärkeimpään koitokseen

Tässä on nyt viimeiset pari viikkoa mennyt treenien suhteen valmistautuessa maanantain lihaskuntotestiin. Pari kevyttä treeniä toissaviikolla, testisimulaatiot 1 & 2 viikko sitten lauantaina ja maanantaina, torstaina ja tänään kevyt treeni. Tänään varsinkin otin hyvin kevyesti kun tuntui rauta yllättävän raskaalta. Uskoisin kuitenkin että olen maanantaihin mennessä täysin palautunut.

Testisimulaatioista jäi hyvä fiilis kyllä. Toinenkin testisimu meni oikein hyvin vaikka välissä ei ollut kuin 1 lepopäivä ja sekin meni reissussa. Toki se oikea testi silti jännittää kovasti. Olisin niin tyytyväinen jos saisin jostain puristettua pari lisätoistoa niin että saisin edessen 0,25p.

Tässä on taas ollut työreissua ja muuta ja paino on salakavalasti pudonnut taas pari kiloa. Toivottavasti se ei vaikuta negatiivisesti suoritukseen. Koitan tässä nyt kuitenkin tämän ja huomisen päivän tankkailla kunnolla sekä ruokaa että nestettä.

Huomenna onkin aikainen herätys  kun pitää jo 8 olla asemalla virittelemässä oulun mallin, eli savusukellustestin testirataa. 8.30 tulee ensimmäinen testattava ja niitä siinä muutama on valvottavana siinä päivän mittaan. Toivottavasti aikataulut pitää ja pääsen ajoissa lähtemään kohti Tamperetta. Menen siis huomenna jo manseen yöksi ettei sitten tarvitse maanantai aamuna istua ensin 4,5 h autossa ja mennä sitten kyykkäämään, voisi olla aika tuskaa. Nyt saa rauhassa nukkua pitkään ja valmistautua (lue jännittää :p)

Semmosta täällä, kohta se on ohi ja toivottavasti treenit jatkuu kohti syksyn koitoksia! Nyt lähden katselemaan minkälaisia lentokoneita tuolla taivaalla pörrää kun täällä on meneillään joku kansainvälinen lentonäytös. Toivottavasti koneet pysyvät ilmassa.

Ainiin Terhi pääsi lihaskuntotestin läpi, ONNEA!


maanantai 10. kesäkuuta 2013

Terhi palomieheksi

Yle seuraa Terhi Rasilan matkaa palomieheksi.

Terhi onkin minulle Pakkikselta tuttu ja ollaan tsemppailtu toisiamme tässä (pitkän) matkan varrella. Olispa siistiä kun päästäis samaan aikaan koulun penkille, olis kyllä historiallinen hetki. Terhillä on varmaan jo hieman perhosia mahassa, sillä lihaskuntotesti hänellä on torstaina. Minulla sentään on vielä viikko tässä armonaikaa ennen omaa koitosta.

Terhillä on sellainen asenne, meininki ja ennenkaikkea usko tekemiseen että uskon kyllä että uskon ihan täysin että testi menee läpi vaikka vielä ei esim. penkissä olekaan ihan testirajaa ylitetty. Ihailen kyllä Terhin itseluottamusta ja tahtoisimpa sitä palan itsellenikin.

Anyways. Vaikka siis toi hössötys palonaisten ympärillä minua lähtökohtaisesti ärsyttääkin niin myönnän kyllä että mielenkiinnolla seuraan kaikkea aiheeseen liittyvää uutisointia. Ja Terhille pointsit siitä että uskalsi lähteä juttusarjaan mukaan!

lauantai 8. kesäkuuta 2013

Testisimulaatio

Jeah, tänäaamuna kävin kokeilemassa testiliikkeet oikeassa suoritusjärjestyksessä ja oikeilla palautuksilla. Jonkinlaista videotakin sain aikaiseksi.

1. Penkki

Tämä meinasi mennä lähtökohtaisesti pieleen kun varmistusraudat oli liian korkealla ja tanko kolahti niihin monta kertaa. Keskittyminen meni täysin. Lopussa myös jalka alkoi täristä holtittomasti kun penkki on niin korkea että jalkoja pitää pitää päkiällä. 26 toistoa kuitenkin,ja pari jäi varmasti varaakin.



2. Vatsat

Minun heikkous. Ei mitään kommentoitavaa. Enempää tuskin tulee testissäkään...39 tuli.



3. Leuat

Penkin jälkeen tää on tiukka. 9 vielä suht  puhtaasti, 10 ei voi laskea.



4. Kyykky

Tässä voisi koittaa testissä vähän tsempata. 32 toistoa tuli, 34 saisi enemmän pojoja.



Näillä tuloksilla testistä olisi tullut  0,125p joka pyöristetään 0. Läpi siis olisi mennyt mutta en missään nimessä ole tyytyväinen. Täytyy koittaa jostakin liikkeestä repiä edes se toinen 0,125 jotta saisi 0,25p edes. Kaikki on niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana.

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Nainen palomieheksi - ja muuta mukavaa mussutusta

Ylellä on lähtenyt homma ihan lapasesta (ja lisää on tulossa):

Miksi palomiehiksi tarvitaan naisia?

Pelastusjohtajat paloimeskoulutuksen fyyfisistä vaatimuksista...

Nainen palomieheksi - kokeile selviäisitkö kuntotestistä

Siis, älkää ymmärtäkö väärin. Onhan (se kai) hyvä että aihetta käsitellään valtakunnan mediassa. Mutta kun...

Ensinnäkin kun lukee aiheisiin kirjoitettuja kommentteja.. no nettikirjoittelua ei pitäisi ottaa koskaan kovin tosissaan tai henkilökohtaisesti.. mutta suurin osa meuhkaa siitä että ei saa vaatimuksia alentaa ja ei naisia palomiehiksi. No ei hemmetissä saa vaatimuksia alentaa!!! Mutta onko sitä kukaan ehdottanutkaan? Ei nämä YLE:n jutut sellaista ole väittäneet, aihetta on sivuttu vain tuossa artikkelissa jossa pelastusjohtajat nimenomaisesti sanovat että niitä ei saa alentaa. Mutta ihmiset lukee rivienvälistä sellaistakin mitä siellä ei ole.

Toisaalta minua niin ärsyttää että tästä tehdään tällainen sukupuoli asia. Ihan kun hommassa nyt olisi millään tasolla kyse siitä mitä jalkovälissä on tai ei ole. Minusta on typerää sanoa että naisia pitää saada palomiehiksi KOSKA... tai että miehiä pitää saada palomiehiksi KOSKA.. Ihmisiä sinne pitää saada, oikeanlaisia ihmisiä. On mimmejä joilla on paljon enemmän habaa kuin isolla osalla miehistä ja on miehiä joilla on jotain "herkkyyttä"? Itseltäni puuttuu kyllä kaikki herkkyys, mutta toisaalta pesen lihaskuntotesteissä suurimman osan meidän palokunnan miehistä. Niin mihis kategoriaan mää nyt sitten menen? Haluaako ne minut vai ei? :D Se on tämä minun sisäinen sukupuolineutralisti kun tuppaa ottamaan kierroksia tällaisista stereotypioista.

Mut ei se mittään! Kiinnostuneena toki seuraan kaikkea uutisointia ja työnnän mielipiteeni kaikkiin keskusteluihin.

Nyt muuten lähden skannaamaan kemian tehtävät ja lähetän kurssin arvosteltavaksi. Se on sitten meikäläisen lukiourakka siinä, ja toivottavasti ensiviikolla tai viimeistään sitä seuraavana on päättötodistus taskussa. Sitten juhlitaan ihan kunnolla, kunhan testi on ensin hoidettu pois alta!


keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kilpailuhenkeä ja lisää metsäpaloa

Maanantaina oli PP kerhon viestijuoksu ja sankoruisku kisat jossa oli kokonaista 3 joukkuetta. Minusta nuo kaikki VPK kisat on hauskoja ja tärkeä osa VPK toiminnan historiaa, mutta jostain syystä niihin ei vaan saada kunnolla porukkaa mukaan. No kolme joukkuetta on parempi kuin yksi tai ei yhtään. Juoksin 200 m matkan viestissä joka oli kyllä meikäläisen kunnolla aikalailla maksimi. Lisäksi ruikin keiloja nurin sankoruiskun kanssa.


Eilen kävin aamusta jo treenaamassa. Minulla on nyt pari kevyttä treeniä ennen testisimulaatiota. Tänään on lepopäivä, huomenna taas kevyt treeni, ja lauantaina käyn aamusta tekemässä testisimulaation. Olen nyt koittanut keskittyä syömiseen ja lepäämiseen, joskin keikat on vähän sotkeneet suunnitelmia. Eilen tuli kesän toinen maastopalo ja siellä meni reilut 3h kytyjä sammutellessa, letkua vetäessä paarmojen purtavana. Kivaa tietysti oli, kuten aina. Arska paistoi niin että valkoiseen toimistorottaan saattoi vähän väriäkin tarttua silloin kun pääsin metsän aurinkoiselle puolelle työskentelemään. Maasto on kyllä aivan käsittämättömän kuivaa tällähetkellä kun helteet on jatkuneet jo pidemmän aikaa, onneksi säätiedotusten mukaan olisi jonkin verran sadettakin tulossa, muuten noita saisi käydä sammuttelemassa harvasen päivä.

Meinasin alkaa kirjoittamaan mielipidettäni siitä että YLE etsii  SPEK:n kautta facebookissa  pelastusopistoon hakevia naisia seurattavakseen.. Minulla on aiheesta vakaa mielipide johon ei liity omien asioiden retostelua valtakunnan verkossa. Mutta sitten soi puhelin ja meidän varapäällikkö soitti ja kysyi suostunko YLE:n radiohaastatteluun aiheesta naiset palokunnassa. Ja näköjään sitten suostuin... Kyseessä on kuitenkin toivottavasti joku paikallisemman alueen haastis.. ettei tarvitse itseään nolata kaiken kansan edessä. Hitto, mitä siitäkin tulee kun ei tiedä yhtään mitä kysytään. Yhyy :(

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Movimento ja kesän eka maastopalo

Viikonlopun aikana piti saada tehtyä viimeinen kemian työ. Arvatkaa teinkö yhtään. No en!

Eilen illalla olin vielä paikallisissa kuppilassa kuuntelemassa Taidekoulu Estradin bändejä. Bändit oli ok, mutta täytyy sanoa että känniääliöitä pepsimax tuopin takaa katsellessa taas pykälällä laski arvostus (joka ei minun tapauksessa ikinä ole korkealla ollutkaan) kanssaihmisiä kohtaan. No, ei siitä sen enempää eikä vähempää.

Tänään menin ensimmäistä kertaa "tyttöjumppaan" eli ryhmäliikuntatunnille. Minun vanhat Capoeira opet, en siis ole lajia ehtinyt viime kesän jälkeen harrastella, vetivät viikonlopun aikana muutaman näytetunnin Capoeiraan perustuvasta ryhmäliikunnasta "Movimento". Kyllähän tuolla hiki lensi, mutta tyttöjunppien vannoutuneena halveksijana sekä Capoeiraa kovasti arvostavana en kyllä voi sanoa että olis millään lailla mun juttu. Varmasti kuitenkin tuollaisissa jumpissa käyville oikein tervetullut vaihtoehto, kunhan "laji" löytää mallinsa. Sen veran tuli kyllä capokipinää että taidan käydä pareissa Caporiran kesätreeneissä jos vaan muilta treeneiltä ehdin.

Movimenton jälkeen ehdin hetken nautiskilla auringosta partsilla ja jopa siivota sitä, mutta pian tulikin hälytys kesän ekalle maastopalokeikalle. Lentokone oli havainnut palon vanhan viipurintien kupeessa ja sinne sitten painuttiin hikoilemaan. Maastopalothan on muuten usein hyvinkin leppoisaa touhua, mutta letkua saa kyllä muutaman metrin sinne mettään aina vetää ja kerätä pois jos sattuu onnettomana olemaan ensimmäisenä ja viimoisena paikalla. Ihan hyvät jumpat siis tuli siitäkin.

Loppu ilta täytyy ehkä nyt tankata oikein urakalla. Paino on salakavalasti laskenut ja olen nyt yrittänyt oikeasti  kunnolla tankkailla hiilareita että testisimuun saisi vähän puhtia. Kassellaan miten käy. Lenkille en kyllä tänään lähdä. Ellei sitä lasketa että meinasin hakea jäätelöpaketin lähikiskalta. :D

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Oulun malln testien vavomista ja oma testi

Nyt on vihdoin toimintakykytestit tehty ja savusukelluskelpoisuus voimassa taas ensivuoden. Lihaskunto osuudenhan tein jo aikaisemmin keväällä, mutta savusukellusrata eli "Oulun mallin" testejä päästiin tekemään vasta nyt. Itse toimin tänävuonna yhtenä valvojana ja valvoin 2 testiä ja tein omani. Nythän meillä on hienot pelit ja vehkeet joista sykkeet menevät mittarista suoraan tietokoneelle ja FireFit ohjelmaan ja kone sitten suoltaa kuormitusta kuvaavat prosentit. Valvojan siis tarvitsee vaan kellottaa suoritusta joskin varmuuden vuoksi otin aina sykkeetkin talteen jotta ei koko testi menisi pieleen jos sykemittarin kello vaikka pysähtyisi.

Kaikilta testatuilta meni testit hyvin, ja omakin meni aika kivuttomasti vaikka sitä taas etukäteen pelkäsin. Miehistä poiketen minulle tiukin osuus testissä oli renkaan hakkaus lekalla, johtuen osittain myös huonosta tekniikasta. Miehet osasivat lyödä riittävän alas niin että rengas pompahti kun minä hilasin sitä "kuolleena" pitkin lattiaa kitkan vastustaessa koko renkaan matkalta. No nämä on ihan "hienosäätöä" toki. Mutta täytyy muistaa sitten vanhana jos testissä muuten alkaisi tehdä tiukkaa :D Kokemus puhui testissä selvästi enemmän kuin kunto (sori Ville).

Testi siis koostuu kuudesta osasta. Jokaiselle osalle on asetettu maksimiaika jota ei saa ylittää. Jos aikaa taas jää yli, saa ennen seuraavaa osaa levätä jäljellä olevan ajan. Testi tehdään savusukellus varustuksessa ja paineilmalaitteita käyttäen.

Testin osiot ovat:

1. Kävely 100m ilman kuormaa, 100m letkurullat (16,6kg) käsissä tai kehikossa. Aikaa 4 min.
2. Portaissa liikkuminen ilman kantamuksia yhteensä 20 metriä nousua. Aikaa 3,5min.
3. Kuorma-auton renkaan moukarointi 3m. Aikaa 2min.
4. Esteiden alitus ja ylitys. Aitojen ali-yli-ali -ali-yli-ali x3 . Aikaa 3min.
5. Letkun rullaus. Aikaa 2min.
6. Palautuminen. Aikaa 5min.

Mittari mittaa siis sykkeitä suorituksen aikana, lisäksi aina osasuorituksen jälkeen kysytään fiilikset  skaalalla hyvin, hyvin kevyt 6-20 en jaksa enää.

Testissä ei saisi paljon maksimisykkeet paukkua, vaikka kyllä minulla oli esim renkaan hakkauksen jälkeen syke yli 190. Olihan siinä kieltämättä hauikset jo aika hapoilla.. joka kyllä kielii täydellisestä tekniikan puutteesta :D Muuten tuo oli suht hapotonta ja mukavaa puuhaa :P Lämmin tuli toki kun ulkona on aikamoinen helle. Kaikki testattavat saivat testin hyväksytysti läpi, ja parin viikon päästä testaan sitten vielä lisää porukkaa.