Sivut

maanantai 25. elokuuta 2014

Ensihoitajaopiskelija Ivana ilmoittautuu!

Tänään se sitten vihdoin alkoi. Ensihoidon opinnot siis.

Koko pitkä päivä erilaisia esittelyjä ja infoja, kouluun ja oppimisympäristöihin tutustumista, opiskelutoverien esittäytymisiä ynnä muuta mukavaa. Jossain välissä ehti jopa syömäänkin. Innolla odotan, mutta samalla hieman pelkään, mitä tuleman pitää. Seuraavat pariviikkoa lukujärjestys näyttää pahalta.. melkein joka päivä on ohjelmaa 8-16(17) ja mikä itseäni eniten huolestuttaa, lukujärjestyksestä puuttuu tärkein, eli ruokatunti! No, varmasti ruokailukin järjestyy jossain välissä. Alku on tosiaan rankkaa, koska neljän oikean kurssin lisäksi on kaikenlaisia orientoivia opintoja joissa siis käydään läpi erilaisia opiskeluun liittyviä ja liittymättömiä asioita. Parin viikon jälkeen vapaata onkin sitten lukujärjestyksessä huomattavasti enemmin.

Mitenkään ei yllättänyt että edustan aloittaneiden ensihoitajaopiskelijoiden porukan senioriosastoa. Muutama päälle kolmekymppinen onneksi löytyy, joskaan en ole ihan varma oliko niitä omassa ryhmässäni kun ei minulle ihmisten naamat jää mieleen pitkään aikaan. Suurin osa luokkakavereista on joka tapauksessa 19-23 vuotiaita. Minä en onneksi jaksa murehtia siitä pitävätkö junnut minua ikäloppuna kalkkiksena. Ei voisi vähempää kiinnostaa :D

Päivä on ollut rankka ja lenkkipolku kutsuu joten ei tähän hätään tämän enempää. Varmaan blogissakin tulee kuitenkin jatkossa enemmän opiskelujuttuja kuin esim. treeniasiaa. Ainakin varsinaisen treenipäivyrin pitämisen meinasin lopettaa kun eipä niiden punttisarjojen tms. lukeminen ketään kiinnosta kuitenkaan, mutta toki pääpiirteittäin edelleen kerron mitä tulee tehtyä puntilla ja lenkillä.

perjantai 22. elokuuta 2014

Uutta ohjelmaa ja samaa vanhaa

Puntit on nyt keventyneet kun mennään lähemmäs mahdollisia tulevia juoksu skaboja. Parin puntin lisäks on taas käyty yhdellä, viime kertaista huomattavasti kevyemmällä, apinalenkillä.

18.8 Puntti 1

Penkki: 3*6*60kg
Myötäleuat: 6*2kg, 6*3,5kg, 6*5kg
Kyykky: 6*90, 6*100kg
Leveä kulmasoutu: 20*50, 10*55

19.8 PK lenkki 7km/~40min

21.8 Puntti 2


Kapea penkki: 6*50,55,57kg
Leuat myötäotteella: 3*5,7,7,8,10,10kg
Vatsat laudalla: 18,8*16kg(kuula rinnalla) 12*12kg

Puntilta olin lähdössä suoraan meidän viikinkijoukkueen kanssa juoksemaan lenkkejä ja esteitä, vaan jälleen kävi kova kato ja tällä kertaa seurana oli pelkästän palomies K. Lenkki oli hitosti paljon kevyempi kuin edellis kerralla ja keskisykekin n. 15 pykälää alempana. Juoksuetapit mentiin kuitenkin ihan ok tahtia, eli sellaista alle 6min/km reippaasti.

 7,5km/60min, keskisyke 163bpm.

Esteitä matkalla:
- 1xseinän ylitys
- leuanvetotelineen (~180cm) ylitys
- 10*170cm tangolle nousu
- monkey bar, kaareva (nousu+lasku)
- portaat
- leuanvetotelineen (~180cm) ylitys 

Semmosta tällä kertaa.

Tänään on viimeinen työpäivä ja maanantaina alkaa koulu. Vielä tuntuu koko homma kovin kaukaiselta, mutta eiköhän se realisoidu sitten hyvinkin äkkiä kun ensimmäiset neljä kurssiakin pyörähtävät käyntiin heti ensimmäisellä viikolla. Saa nähdä miten kauan  menee että saa aivot nyrjäytettyä opiskeluvaihteelle. Voi olla että ensimmäisten viikkojen aikana nukkumatti tulee entistäkin aikaisemmin ja voimia tai aikaa ei kamalasti treenaamiselle jää. Mutta turhapa sitä on etukäteen maalailla piruja seinälle. Kohtahan sen näkee. Elämme jännittäviä aikoja!

maanantai 18. elokuuta 2014

Kevyttä punttia ja apinatouhuja

Kevyt viikko siis takana ja jo kolmatta viikkoa puntti luistaa luokattoman huonosti. Suurin selitys lienee liian nopea painonpudotus. Tajusin nimittäin että alkuun junnannut dieetti on ottanut vähän liian ison harppauksen kun 5 viikossa painoa on lähtenyt lähes 5 kiloa vaikka hiilareita syön enemmän kuin ikinä... ei siis ihme ettei puntti luista. Nyt koitan siis vähän hillitä miinuksia, mutta vielä saa toki pari kiloa pudota ennen Petosen avoimia.

Treenimotivaatio on tällä hetkellä täysin nollissa, varmaan pääasiassa siksi että tulokset on salilla romahtaneet joten minkäänlaista kiinnostusta jumppaan ei ole. Järkevintä olis varmaan hengähtää hetkinen ja ottaa sitten uudella innolla vauhtia. Mut ens viikolla vaihtuu treeniohjelma, joten katsotaan josko siitä saisi hetkeksi taas intoa tekemiseen. Juoksut ei oo tökkineet niin pahasti. Enhän minä ole siitä koskaan tykännytkään, mutta ei se ole sen paskemmaksi mennyt ainakaan.

8.8 Puntti 4, tää oli siis vielä normiviikkoa mutta oli niin paska treeni ettei rajaa, tein vain maven ja kyykyn ja lähdin himaan. Tästä on muistiinpanot lisäksi hukassa eli en muista mitä tein.

11.8 PK normia vauhdikkaampi hölkkä VPK:lle lentistä pelaamaan 4,5km/25min keskisyke 162 b/m + lentistä joku tunti ja 2,5km kävely himaan

12.8 Kävely/hölkkä salille 2,5km, kevyt Puntti 1

13.8 Puntti 2 + "parkour" eli monkey bar ja seinien ylitys/tankojen päälle kiipeily harjoittelua n. 60min. Kivasti alko jo löytyä tekniikkaa ja loppuvaiheesta pääsin jo helpolla 170cm tangon/seinän yli... tavote on toki sit n. metrin korkeemmalla...

14.8 VK "tikapuut"


Matka
Aika
Palautus
1000 m (PK)
5.50
2 min
200 m
0.50
1 min
400 m
1.37
2 min
800 m
1,38 + 1.45 = 3.23
3 min
400 m
1.40
2 min
200 m
0.45
1 min
1000m (PK)
6.00

  

 + puntti 3

16.8 PK + "parkour" 8km/52min kävin lenkin jälkeen parkour puistossa tekemässä monkey bar:ia ja ylösnousemuksia 170cm tangolle x 10. Oli helppoa kunhan muisti kuinka jaloilla ponnistetaan, aluks en meinannut päästä ylös millään

17.8 Puntti 4 Kevyen viikon vika puntti. JESH!! Toivottavasti ens viikolla on jo vähän motivaatiotakin kehissä.

Tänään meinasin ehtiä puntille ennen VPK harkkoja, huomenna PK ja keskiviikkona lepo kun menee koko päivä duunihommissa. Torstaina olis taas juoksu & apinointi harkat poikien kanssa. Sen pidemmälle en oo ehtinyt suunnitella. Seuraava VK lenkki on viikonloppuna, koska haluan juosta sen kentällä ja kaupungin molemmat kentät on arkisin varattu oikeille urheilijoille.

torstai 7. elokuuta 2014

Välillä täytyy nöyrtyä...

.. ja myöntää etten ole 25 vuotias hyväkuntoinen nuorimies, eikä minusta tule sellaista vaikka kuinka treenaisin.

Tänään sain vähän esimakua siitä minkälaiseen soppaan olen tällä kertaa lusikkani työntänyt. Kuten varmaan aikaisemmin jo lyhyesti mainitsin, ilmoittauduimme VPK:n nelihenkisellä joukkueella Tough Viking - extreme juoksutapahtumaan. Joukkueessa minä, kaksi palomiestä ja yksi ensihoitaja. Muu joukkue on siis minua yli 10v nuorempia hyväkuntoisia miehiä... Itsehän olin ajatellut että kisa menee ihan rennolla otteella hölkötellessä eikä sitä tarvitse niin tosissaan ottaa. Pääasia on mukava yhteinen tekeminen ja tietysti kisan jälkeinen rai rai.

Kisa on n. kuukauden päästä ja tänään oli joukkueen ensimmäiset yhteinen harjoituslenkki jonka suunnittelijana oli Palomies H. Treeniin osallistui ainoastaan puolet joukkueesta, eli allekirjoittanut sekä H. Lahjattomat treenaa.. näinhän se on.

Päätin varmuuden vuoksi ottaa ensin löysät pois kuntosalilla. Puntti sujuikin loistavasti ja pitkästä aikaa enkat paukkui, kiitos eilisen tankkaus & lepopäivän. Puntin päälle palkkari ja sitten olikin jo aika sitoa lenkkarin nauhat umpisolmuun.

Jo lähtövauhti oli meikäläiselle pienehkö järkytys, eikö tässä mennäkään kevyttä höntsävauhtia? No ei menty.. Ensimmäinen este oli seinien ylitys. Reilu parimetriset jalkapalloseinät läheisen koulun pihalla vielä tuli ylitettyä jotenkuten, vaikka jonkinlaisen muscleupin hallitsemisesta olisi kyllä ollut hurjasti hyötyä.
Matka jatkui pururadalle jossa hengityksen tasaaminen ei tuntunut onnistuvan lainkaan, pieni hengähdystauko tuli kun vähän edellistä estettä vastaavasti ylitettiin leuanvetoteline. Tuossa vaiheessa pallea oli niin krampissa että juoksu oli todella tuskaista eikä jutustelusta ainakaan tullut mitään kun täytyi koittaa keskittyä hengittämiseen. Paikallisen uimarannan parkour puistossa pääsin testaamaan risan olkapään toimivuutto ylöspäin nousevassa monkey bar härvelissä... puoleen väliin pääsin, sitten päätin luovuttaa ettei olkapää repeä enempää. Heti perään porrasjuoksua... sykkeet päälle 190 eikä toivoakaan että ne olisivat enää siitä laskeneet...
Seuraavana polku vei Lappeenrannan paloaseman pihalle joss Palomies H tottuneesti lähti juoksemaan letkutornin portaita ylös. Itsellä alkoi tajunnan taso olla jo sitä luokkaa että suosiolla kävelin portaat kaiteista roikkuen, mutta ylös asti pääsin kuitenkin (ja alas). Takaisin purulle, ja viimeeksi takaisin ensimmäisten seinäesteiden luokse. Tuossa vaiheessa tokaisin että H saa ihan yksinään ylittää seinät ja minä puuskutin hetken polviin nojaten, kun tiesin että matka jatkuu vielä takaisin omalle asemalle. Loppumatkan vauhti tuntui hyytyneen lähinnä konttaus vauhdiksi.

Koko matka oli siis aivan hirveää. Vaikka lämmintä oli 28 astetta, olin aivan kananlihalla ja päänahassa hurja endorfiinikihelmöinti. Matkaa tuli kuitenkin vain noin puolet siitä mitä itse skabassa pitää juosta joten saa nähdä kuinka siitä selviän. Jos pojat haluaa kisata tosissaan niin pakkohan se on yrittää perässä pysyä, en vaan tiedä selviänkö siitä hengissä...

Vaikka lenkkiin sisältyi erinäisiä esteitä joissa meni aikaa ja vauhti ainakin tuntui lopussa hyytyneen ihan totaalisesti, niin aika hyvää vauhtia pidettiin GPS kellon mukaan 7km/47min oli lopputulema keskisykkeellä 176 bpm.

Vaikka eilen jo olikin tankkauspäivä niin taidan tänään syödä hyvällä omallatunnolla sipsejä niin paljon kuin napa vetää kun lähden iltapäivästä teinityttöjen kanssa kesämökille.

Nyt tulee pitkä tauko treeneistä mökkireissun ja viikonlopun Pietarinmatkan vuoksi, joten sikäli tämä totaalihajotus tuli hyvään paikkaan kun on ainakin aikaa palautua.

Mutta joo... ei paljon meikäläisen PK lenkit ole valmistaneet tuollaiseen rääkkiin. Palomies H ei  sensijaan tainnut juuri edes hengästyä touhusta.



lauantai 2. elokuuta 2014

Maastoa palaa ja meitsi vaan ajaa

Metsäpaloindeksi on ollut päälle 5 jo pidemmän aikaa (6 on korkein mahdollinen syttymisriski). Kansankielellä tuo meinaa että metsä on HELVETIN KUIVAA. Siihen nähden yllättävän vähän on maastopalokeikkaa osunut kohdalle tänäkesänä. Vielä ehtii... ei nuo pienet sateenroiskeet kastele lainkaan. Vaatisi usean tunnin rankkasateen että siitä olisi mitään apua.

Toissapäivänä tuli iltapäivästä maastopalokeikka luumäelle. Lähtöön oli ilmoittautunut ainoastaan 3 henkilöä, joten "pelkoni" toteutui ja pääsin keikalla höökin rattiin. Minun mielestäni maastopaloon, joka on 45km päässä, on ihan turha mennä pillit päällä :D Ajassa säästää ehkä 5min eikä se tuossa merkitse yhtään mitään. Käsky kuitenkin kävi tulla hälytysajoa, ja minähän ajoin! Olin jotenkin kuvitellut että taajama-alue olisi se haastavin osuus, mutta kyllä se rekkojen ohittelu kutostiellä satasen vauhdissa oli huomattavasti haastavampi homma. Onneksi kessuna oli ammattiautoilija joka koko matkan opasti ja neuvoi ja kertoi mitä tulee huomioida. Sain siis parhaan mahdollisen tuen ensimmäiseen hälytysajoon isolla autolla ja pääsimme ehjänä perille. (Joku oli jo käynyt kyntämässä ojanpenkkaa joten sinnekään ei enää tarvinnut itse ajaa. Meillä on molemmissa isoissa autoissa kamerat jotka kuvaavat automaattisesti kun auto on liikkeessä. Muistikortissa vaan oli jotain häikkää, eli en ainakaan vielä saanut omaa ajosuoritusta talteen. Olishan se mukava muisto.

Metsää paloi jonkun hehtaarin verran ja kun edelliskerrasta oli jo tovi kulunut niin puuhastelu oli ihan mukavaakin. Viitisen tuntia sammuteltiin ja sitten alkoikin ukostaa ja myräköidä ja vahingontorjuntakeikkaa alkoi viuhua. Meillä oli kuitenkin hyvä kessu joka ei ilmoittautunut vapaaehtoisesti mihinkään puutalkoisiin vaan sain ajella ihan rauhassa asemalle asti. Asemalla jäätiin valmiuteen ja yksi automaattikeikkakin osui kohdalle. Se tosin peruttiin ennen lähtöä, vain hetkinen sen jälkeen kun sain kuulla kunniani lähtiessäni viemään eväitä jääkaappiin keikan tultua. Eikai sinne nyt NIIN kiire voi olla että se on 20s kiinni.

No. Vesisadetta ei ole tullut joten odotettavissa on kiireinen loppukesä. Ehkäpä joudun rattiinkin vielä.