torstai 11. joulukuuta 2014

Kuulumiset ja v*tutukset

Hetki on taas vierähtänyt blogihiljaisuutta. Tuntuu että koko blogitushomma tässä hieman hakee uomiaan kun opistoon hakeminen on nyt 99.9% todennäköisesti unohdettu haave. Tämä siksi että kroppa ei selkeästi kestä treeniä ja vaikka nämä nykyiset vaivat varmasti paranevatkin ajan myötä niin uusia kremppoja tulee ihan varmasti tilalle.

Mikäs minua sitten muka vaivasi? No pääsykokeethan jäivät pääasiassa alaselkä/lonkkakivun vuoksi joka vaivaa edelleen vaikka en ole juoksemassa käynyt sitten lokakuun alkupuoliskon. Itse olen diagnosoinut sen SI-nivelen vaivaksi eikä sille nyt ole mitään toistaiseksi tehty kun ei se normaalielämää haittaa... pitää kyllä tehdä jotta pääsee vielä joskus juoksemaan tai pystyy edes kävelemään pidempiä matkoja, en nimittäin usko että se hoitamattomana ainakaan hyvää tekee tulevaisuuden työkyvylle.

No sitten olkapää.. Sehän on edelleen aivan h*lvetin kipeä, liikeradat pahasti rajoittuneet ja käytännössä koko vasen tassu on aikalailla käyttökelvoton. Siihen teen tällä hetkellä kuminauhajumppaa ja käyn 4 viikon välein toteamassa fysioterapeutilla ettei tilanne ole edennyt mihinkään. Ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa, jos arvon fyssari arvio tarpeelliseksi, pääsen näyttämään vaivaa myös tohtorille. Siinä vaiheessa on kulunut jo useita kuukausia ensimmäisestä yhteydenotosta, joten kiitos vaan EKSOTE. No eikai se lääkärikään voi asialle mitään tehdä. Mutta tarviis nyt vähintään tehokasta kivunhoitoa jotta pystyn edes elämään tuon vaivan kanssa.

Alan olla todella turhautunut tähän tilanteeseen. En pysty treenaamaan yhtään mitään. Puntilla olen yrittänyt löytää kivuttomia liikkeitä, mutta vähintään toisessa sarjassa hauisliikkeetkin alkaa koskea olkapäähän. Okei, onhan vielä kulmasoutu ja alatalja jotka ei koske, mutta toisaalta selkätreeni kumppajunpan kanssa on jo kipeyttänyt paskan olkapään latsin niin että eikai niitäkään pitäisi tehdä. Kyykyt, mavet yms. on poissa laskuista tuon lonkkavaivan vuoksi. Vesijuoksu on kokeilematta, mutta oikeasti kun on lähes aina treenannut tosissaan ja tavoitteellisesti ei oikein löydy motivatiota lähteä mummojen ohiteltavaksi uimahalliin. Jotain pitäisi kuitenkin tehdä. Aerobinen kunto on romahtanut ja lihakset surkastuneet, seuraavaksi, ihan kohta, hajoaa korvien väli. Nyt en ole viikkoon käynyt mitään edes yrittämässä kun ei ole kiinnostusta siihen epätoivoiseen rimpuiluun..

Ei varmaan tarvitse olla kummoinen rivienvälistä lukija että huomaa kuinka minua rehellisestisanoen vituttaa. Tässä ei paljon edes Stoalainen filosofia auta, kun mielestäni tällaisille vaivoille PITÄISI voida tehdä jotain mutta missään ei mitään apua vaan ole saatavilla. Saan kyllä heittää hyvästit ensihoitajan hommillekin jos ei nuo vaivat parane joten eiköhän treenimotivaation romahdusta seuraa opiskelumotivaation romahdus. Lenkkimakkara + bisse käteen ja sohvan pohjalle, tuntuu todennäköisimmältä tulevaisuudenkuvalta tällä hetkellä...

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, itellä ollut kans aina välillä kipuja tuolla olkapään seudulla. Silloin kun kipua on alkanut tuleen, niin olen ottanut kuminauhajumpan mukaan aina ennen varsinaista treeniä. Se on auttanut kyllä mulla. Pari viikkoa tehny tota kuminauhajumppaa olkapäille, niin kivut ovat aina loppuneet.

Nici kirjoitti...

Tsemppiä! En ihmettele jos noiden vaivojen kanssa vituttaa. Ja kokeile sitä vesijuoksua ihan rauhassa, eihän sun niitä mummoja tarvitse miettiä siinä hommaillessa ;) Itselläni ei ole vaivojen, mutta rahatilanteen puolesta nyt sellainen tilanne, että kaikki liikunta loppui melkein kuin seinään, koska kuntosali + uintikorttia ei ollutkaan joulukuulle vara hankkia. Joten turhautumista täälläkin havaittavissa kehittymisen ja kunnon ylläpidon kanssa :D

Ivana kirjoitti...

Joo, jos joskus saan tämän olkapään vielä kuntoon niin lupaan ja vannon että alan ennen punttitreeniä lämmittelemään kunnolla ja muutenkin huolehdin lihashuollosta paremmin kuin tähän asti. Kuminauhajumppa ei tässä vaiheessa ikävä kyllä enää auta....

Anonyymi kirjoitti...

Vielä tarkennuksena että kun olkapää on alkanut kipeytymään olen ottanut taukoa liikkeisiin, missä olkapää tekee töitä ja tauon aikana tehny tuota kuminauhajumppaa kevyesti olkapäille. Lepo ja venyttelyt on kyllä välttämättömät jos meinaa pitää paikat kondikses, varsinkin kun alkaa ikää olemaan.

Lady Puntti kirjoitti...

Mikä tuohon olkapäähän kävi?? Joku tapaturma vai onko vain aikaa myöten pahentunut? Mulla on blogeista melkein koko viime vuosi lukematta eli kirimistä piisaa!

Ivana kirjoitti...

Ei varsinaisesti käynyt mitään. Pienen rintalihasvenähdyksen jälkeen alkoi vähitellen kipeytyä ja viime syksynä otti oikein sellaisen pahenemis-spurtin.

Miehän treenasin kovaa kipeelläki olkapäällä, kävin juoksees tough viking skabaa jossa se otti kyllä kovaaki riuhtasua ja pari kertaa nosto oven perässä oon riuhtonu sitä myös. Eli varmaan tulehduksen heikentämä jänne on noissa touhuissa ottanut sitten vähän lisää damaa.