torstai 15. lokakuuta 2015

Kolme viikkoa leikkauksesta - jokoha ma mokasin

Leikkauksesta on nyt kulunut 3 viikkoa ja pari päivää päälle. Olen tehnyt päivittäin fysioterapeutin määräämiä liikkuvuus ja lavan hallinta liikkeitä, mutta lisäksi olen viimeisen viikon aikana tehnyt jos jonkinmoista ylimääräistäkin juNppaa. Hauista ja ojentajia taljassa, etukyykkyä, suorin jaloin maastavetoa ja erilaisia lankkuvariaatioita. Liikkeiden suoritus ei ole olkapäässä tuntunut, mutta se on muutaman päivän ollut aika kipeä, joten särkylääkkeitä ja kylmäpussia on käytetty.

Iso pää, pieni bodi ;D
Tänään oli jälleen fysioterapia jossa ensitöikseni myönsin nämä ylimääräiset rasitukset ja kysyin onko jokin liike ehdottomasti kielletty. Sain kuitenkin synninpäästön ja fysioterapeutti sanoi että varsinaisesti en mitään saa rikottua, mutta toki kuntoutuminen voi hieman viivästyä jos rasitan olkapäätä liikaa. Liikkuvuus alkaa kuitenkin olla jo suhteellisen hyvä, siitä kuvakin todisteena. Lisäksi lihasten ja lihaskalvojen käsittelyn jälkeen fyssari sai olkaniveltä jo hieman "muljumaan" eli sitä toivottua väljyyttäkin (ei siis liiallista) sinne nivelkapseliin on hieman saatu aikaiseksi. Jumpat jatkuu siis samaan malliin, lisäksi saan korvata kuminauhan alataljalla ja alkaa tehdä vipareita kivuttomalla liikeradalla 1 kg käsipainoilla  :D

Kolme viikkoa vielä ja sitten pitäisi olla leikkauksesta johtuvat kudosvauriot ja -turvotus poissa. Sitten näkee ns. todellisen tilanteen missä mennään. Kaukana ollaan vielä siitä että voisin käden varassa roikkua tai nostella tavaroita hartialinjan yläpuolelle, mutta olen toiveikas ja uskon, että kyllä tämä tästä aikanaan vielä toimivaksi tassuksi muuttuu.

On kyllä käsittämätöntä ja vaikeaa hyväksyä kuinka nopeasti lihat katosivat tästä kropasta. Voi vain kauhulla ajatella mikä olisi tilanne jos en olisi leikkaukseen päässyt ja olisin kärsinyt jäätyneestä olkapäästä vielä vaikkapa 6kk tai pidempään. Nyt kuitenkaan ei vielä mitään peruuttamatonta ole päässyt tapahtumaan ja lihaksien pitäisi kyllä palata nopeasti kunhan pääsen kunnolla niitä treenaamaan.


Ei kommentteja: