lauantai 6. heinäkuuta 2013

Saimaa Dreaming...

Lomani alkoi aivan loistavalla tavalla, jonka pyrin ottamaan tavaksi tästedes joka ikinen kesä! Minun "hippikaverit" harrastavat purjehdusta ja viettävät parhaimmillaan koko kesän vetten päällä. Olen jo useamman kesän haaveillut mukaan pääsystä, mutta syystä tai toisesta koskaan ei ole onnistunut. Nyt kuitenkin kerrankin kävi niin että yksi kaveri oli lähdössä poikien matkaan sunnuntaista keskiviikkoon ja niinpä änkesit itseni mukaan, ja kyllä kannatti!! Sunnuntaina ajettiin ensin Savonlinnaan ja sieltä hypättiin h-veneen kyytiin.

Oli aivan loistava reissu ja totaalisen hyvä tapa unohtaa työasiat ja oikeastaan ihan kaikki muukin. Meitä oli 3:n purjeveneen "armada" ja matkalaisia vähän päivästä riippuen 7-9 joista osa oli minulle ihan uusia tuttavuuksia ja osa vanhoja tuttuja. Nukuimme ahtaasti mutta mukavasti veneessä, 2 yötä pienten saarten rantakallioihin kiinnittyneenä ja yhtenä yönä jossakin mökkirannassa jossa olikin sitten kaikenlaista luksusta kuten sauna ja puucee! Sääoloista ehdittiin kokoe kaikki vaihtoehdot peilityynestä auringonpaisteesta ukkosmyrskyyn. Mutta keskimäärin oli loistava purjehduskeli eli puolipilvistä/aurinkoista ja riittävästi tuulta. Saimaan norppia nähtiin ihan riesaksi asti, eli kolme :D I must be blessed, monet vesillä kävijät eivät näe niitä koskaan.

Seuraavassa heikkolaatuinen kuvakollaasi matkalta. Oli niin paljon muuta ettei tuo kännykkäkameralla kuvaaminen oikein ollut ykkösjuttu. Koitin kuitenkin joka "satamasta" ottaa kuvia.

Lähtö Savonlinnasta

Ensimmäinen yöpaikka OulunsaariLämmikettä kapteenille

It's a Norp!


Puumalassa pysähdyttiin vaihtamaan miehistöä

Mökkiranta Syväsaaressa

Chillailua laiturissa

Purjeilla I

Purjeilla II

Kolmas yö: Värrätsaari


Kotimatkalla melkein törmättiin merirosvoihinPS: vieläkin keinuttaa.

Ei kommentteja: