tiistai 19. marraskuuta 2013

Paloauton ratin takana

Eilen oli VPK:ssa tilanteenomaisia harjoituksia, eli ajettiin keikkoja. Liikennevälinepalo, 2 rakennuspaloa ja liikenneonnettomuus. Ihan perus juttuja, mutta harjoituksesta teki mielenkiintoisen se että osa porukasta lähti miehistönkuljetusautolla sivuasemalta toiselta puolelta kaupunkia kuten hyvin todennäköisesti oikeillakin keikoilla. Autosta ei juuri kalustoa löydy vaahtosammuttimen ja huomioliivien lisäksi, joten jos kohteessa ollaan ensimmäisenä ei siinä paljon ole tehtävissä. Lähinnä tarkoitus taata että keikoille lähtee riittävä miehitys. Ihan hyvinhän se meni. Ensimmäisellä keikalla oltiin ekana kohteessa ja kyllähän sen huomaa että kun kessu ei ole mukana niin tilanne on äkkiä aika kaoottinen kun ei selkeää johtamista ole ja automaattisesti alkaa sooloilemaan sensijaan että kyselisi kessulta virvestä mitä tehdään. Täytyy oikeasti treenata noita tapauksia jotta menee takaraivoon oikea toimintamalli.

Niin, minähän sain perjantaina inssin läpi eli C-korttiin oikeittava väliaikainen paperilipare löytyy taskusta ja odottelen koska saan uuden hienon ajokortin tuoreella (ja tätimäisellä) kuvalla! Viimeiselle keikalle sainkin sitten hypätä höökin (EK131) rattiin. Ei siinä, helpompihan tuota oli ajaa kuin autokoulun Scaniaa. Tietysti sain vähän kuunnella kettuilua rauhallisesta ajotyylistä, mutta onneksi oma kantti kestää ajaa taitojen mukaan eikä ole tarvetta lähteä pätemään vaikka normaalisti aika yllytyshullu olenkin. Hetken edestakaisin jumppaamisen jälkeen sain auton jopa peruutettua talliin :)

Pakko kai noita on jatkossakin ajella vaikka ei kuskin hommat pätkän vertaa kiinnostakaan, ihan vaan jotta tuntuma isolla autolla ajamiseen säilyy. Ei noita kuorma-autoja kuitenkaan pääse missään muualla ajamaan.

Pelastusopistolta toissavuonna ostetun pytyn (EK133) ratin taakse ei ole asiaa ennen kuin olen käynyt sitä ohjatusti harjoittelemassa.

Hälytysajoon kummallakaan noista minulla ei ole minkäänlaista hinkua, ja toivottavasti ei ihan heti sitä täydy lähteä suorittamaankaan... mut kyllä sekin päivä koittaa kun ei ole muuta vaihtoehtoa. Toivottavasti saan siihen mennessä kuitenkin vielä harjoitusta treeneissä.


Edit:

Treenirintamalla sujuu mielestäni aika kivasti. Eilen pyörähti käyntiin viimeinen kova viikko ennen kevyttä ja sarjoja saa/pitää tehdä melkein loppuun asti. (ei minulla varmistajaa ollut niin en toki failureen tee vaan senverran kun "uskallan"). Penkissä tein 10*55kg ja 15*50kg joten ihan järkyttävän kaukana ei sarjoissa olla viime keväästä vaikka maksimi onkin edelleen n. 15kg vähemmän. Leuat kulkee edelleen mielestäni aika hyvin. Niissä on sarjamaksimi vuorossa seuraavassa treenissä.

 Hieman haastetta tähän viikkoon aiheuttaa se että torstaina pitää lähteä työmatkalle ja perjantaina heti töiden jälkeen Helsinkiin viikonlopuksi kreisibailaamaan joten en tiedä missä välissä loput viikon 2 treeniä saan tehtyä. Oletettavasti ne täytyy nyt tiivistää tälle ja huomiselle vaikka palautumiselle ei aikaa olekaan, sillä viikonlopun jälkeen voi olla sen verran heikko happi että siinä vaiheessa on jo syytä siirtyä kevyen viikon viettoon.


3 kommenttia:

Lady Puntti kirjoitti...

Onnee kortista!!!

Oikee meininki Esko, että pysyt kuulina, vaikka miten ukkelit takana vinoilis auton vauhdista! Ja iso auto on helppo peruuttaa, kun katot vaan peilejä! :)

Palomies Sami kirjoitti...

Ennemmin varovainen kuin yltiörohkea!
Vilkut ja sireenit ei tuo autoon yhtään lisää ajo-ominaisuuksia;)

Ivana kirjoitti...

Joo, minusta se on ylipäänsä edesvastuutonta kuittailla rauhallisesta ajosta uudelle kuskille. Osoittaa kyllä arvostelukyvyn puutetta.

Minulla tosiaan kantti kestää ja päden sitten vinoilemalla itse takaisin, mutta entäs nuo meidän erityisluvalla 18v C-kortin saaneet innokkaat sammutusmiehet... semmoselle paineet voi olla liikaa ja lopputulos sen mukaista.