torstai 4. lokakuuta 2012

Harrastat sä jotain fitnestä?

No niin, mitä tämä nyt on. Olen siis viime aikoina törmännyt kommentteihin kuten "Oletpa sä vahva, treenaatko jotain fitnestä?", "Sinulla on ihan tuollainen ohjelma, harrastatko fitnestä". Näitä siis tulee ähistessäni kaulasuonet pullottaen voimatreeniä, viimeeksi eilen, kun hain penkki ykköstä.

Miten sitä fitnestä tai fitnessiä harrastetaan? Onko nämä iltapäivälehtien otsikot "Kuuma fitness malli poseera yläosattomissa" tai "Fitness tähti iski jääkiekkoilijan" nyt luoneet keski-ikäisille paikallisen uimahallin salin käyttäjille jonkun mielikuvan uudesta harrastuksesta nimeltä fitness? Ja mitä tähän sitten vastaisi. En haluaisi alkaa selittelemään että joo, kisasin fitness-lajeissa jokunen vuosi sitten, mutta nyt minä voimailen tai en oikeastaan sitäkään, vaan treenaan pääsykokeisiin. Siis mitä ihmettä, mitä ne miehet siellä salilla sitten tekee, harrastaako ne siellä fitnestä?!?  Eika. Eikö ne treenaa, ehkä jopa bodaa tai voimailee.

Miksi tämä sitten ärsyttää minua niin paljon? Selvästihän nämä miehet haluavat oikeasti kannustaa ja tsempata ja osoittaa että hei, treenaat kovempaa kun muut mimmit täällä ja me kiinnitetään siihen huomiota. Mutta ehkäpä se on juuri kaikki tuo iltapäivälehtien fitnesshömpötys, minua suorastaan hävettää jos minut yhdistetään tuollaiseen. Tahtomattakin tulee mielikuva että minua ei tässä nyt pidetä oikeana urheilijana (enhän olekaan, treenaan vaan pääsykokeisiin). Fitness tuo itselleni mielikuvan sävysävyyn valituista muodikkaista treenivaatteista, meikeistä ja (sori kaikki kanssakisaajat) vaaleanpunaisista käsipainoista. Vaikka fitness kisaajat treenaavat varmasti yhtä kovaa kuin "oikeat" urheilijat, niin silti se ulospäin näytettävä mielikuva mikä itselleni lehtien ja myöskin muissa medioissa julkaistujen kuvien pohjalta syntyy. Itse treenaan 15v vanhoissa college housuissa, ja muutenkin täydellisen epäkuvauksellisen näköisenä. Alan varmaan treenata penkkirtikoo päällä tästedes ehkä ne sitten erehtyy luulemaan minua urheilijaksi.

No niin, se siitä avautumisesta. Ensikerran kun joku tulee kysymään niin kysyn siltä sitä samaa.

Eilen penkkasin 72,5kg. Se jäi nyt minun ennätykseksi sitten aika pitkäksi aikaa, koska tästä eteenpäin hinkutetaan pitkää sarjaa 45 kilolla ja tehdään niitä ah, ihania intervalleja. Ykköskokeilun päälle tein vielä tiukan 9*60kg johon olin aika tyytyväinen. Päälle leuanvedossa maxin hakemista, joka jäi siihen +20kg kuten viimeviikollakin. Tänään olisi edessä todellinen tulikoe. Kyykyn toistomax 45 kilolla... tähän mennessä olen parhaimmillaan tehnyt 32 toistoa ennen luovuttamista, tavoite on 40... katsotaan miten käy. Ei varmaan tarvitse kävellä enä huomenna :D2 kommenttia:

Lady Puntti kirjoitti...

Sä oot ihan himmee pimu!!! Vitsi on niin kade noista sun raudoista! Oot todellinen nais-Schwarzenegger :P

Taratin kirjoitti...

Kiitos!

Älyttömän hyvin on kyllä voimareeni purrut, vaikka vielä on oikeesti paljon matkaa että alkas olee kovia noi tulokset. Mut miulle ne on kovia ei voi kieltää!!!

Onneks vilkaisin treeniohjelmaa ennen päivän treeniä, ei ollutkaan kyykkyhelvetti, vaan maksimikyykkypäivä. 90kg nous etukyykyssä, 100kg ei :D