sunnuntai 18. elokuuta 2013

Autokouluun!

Tähän asti olen ollut vain tyytyväinen että en omaa C-korttia. Tuosta syystä olen saanut olla keikoilla tiukasti höökin takapenkillä ja sukeltamassa (kuski toimii konemiehenä ja kaikenlisäksi PESEE AUTON!). En koskaan ole edes salaa toivonut pääseväni ratin taakse ajamaan pillit huutaen hälytysajoa minun harvat hälytysajokokemukset miehistönkuljetusautollakin ovat olleet lähinnä surkuhupaisia tapauksia. Iso auto lähinnä pelottaa, kun omalla pikkuruisella fiestallakin on välillä peruuttaminen yms. perus hommelit olevinaan niin hemmetin hankalia. No, vaihtoehtoja ei kuitenkaan ole jos halajaa vielä jokupäivä ihan oikeaksi palomieheksi, sillä C-kortti täytyy olla taskussa ennen kuin voi aloittaa opinnot pelastusopistossa.

No, nyt on kuitenkin seuraavalle kurssille ilmoitettu ja pääsen ensikuun alusta taas autokoulun penkkejä kuluttamaan ekaa kertaa yli 15 vuoteen. Parin päivän teoriajaksolla tuo homma alkaa ja ajotunteja sitten joskus, toivottavasti ennen ensilumia... Suosittelenkin siis kaikkia lappeen Rannassa liikkuvia noudattamaan erityistä varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta liikenteessä lähikuukausina, ja kaasuttelemaan välittömästi vastakkaiseen suuntaan jos tekee näköhävainnon autokoulun kuormurista. Luulen että tarvitsen aika paljon niitä ajotunteja niin on hyvin todennäköistä että se olen minä siellä ratin takana.

Eipä tänään muuta. Eilen kävin kaverin kanssa sienimetsässä ja saaliiksi saatiin kaksi korillista kanttarelleja. Metsässä oli niin perhanasti puolukoita että niitä täytyy lähteä metsästämään vielä toistamiseen uudemman kerran. Nyt  sulattelen hetken kanttarellimuhennosta ja lähden juoksemaan kilsan vetoja. Pelottaa taas kerran etukäteen, mutta eiköhän siitäkin hengissä selvitä.

Ei kommentteja: