lauantai 31. elokuuta 2013

Juoksukoulu: Osa 1

Jotta pääsisin kokeilemaan onneani altaassa täytyisi lokakuussa selvittää ensin Cooper jossa minimi suoritus on 2800m.

Juoksua ei ole paljon viimeisen vuoden aikana tullut harrastettua. Ihan vaan siksi että paukut piti käyttää punttiin ja juoksulle ei jäänyt aikaa kun oli "vähän" muitakin aktiviteetteja.

Juoksuun harjoittelun aloitin välittömästi lihaskuntotestin jälkeen eli kesäkuun puolivälin kieppeillä. Aluksi tein pelkkiä PK lenkkejä, sellaisia leppoisia 4-5km hölkkiä yhdistettynä 2-6km kävelyihin. Matkaa tuli siis satunnaisesti runsaastikin. PK lenkkejä tuli viikkoon 3-4 ja lisäksi punttia 2x viikossa.

Heinäkuussa mukaan tuli 2-3x1000m vedot. Vedoissa positiivisen kehityksen huomaa hyvin. Ekoilla kerroilla en vielä edes jaksanut juosta 1000m vaan jätin vedot suosiolla 800m. Viikko viikolta tonnitkin on kuitenkin vieneet yhtä vähemmän aikaa. Kuukausi sitten vedoissa meni keskimäärin 4:50 vauhtiin ja edelliskerralla 4:23 vauhtiin. Vauhti ei toki ole vielä lähimainkaan riittävä 2800 Cooperiin mutta ehkä toivoa vielä on.

Elokuussa mukaan tuli myös lyhyemmän 100-200m vedot sekä tikapuut: 1,2,3,3,2,1min vedot yhtä pitkillä kävelypalautuksilla. 200m vedot on tuskaa koska sellaista maitohappokestävyyttä ei ole nimeksikään. 200m taivallan n. 40 sekunnissa joista puolet näyttää lähinnä konttaamiselta. 100m vedot sensijaan on ihan suklaatia. Sellaisia 20s vetoja jaksaisi tehdä meilkeinpä loputtomasti eikä niissä lähennellä edes anaerobista kynnystä. Vauhtia saa varmaan pistää reilustikin lisää. 

Juoksutreenejä varjostaa viime sunnuintain 2000 vedon jälkeen ilmaantunut häpyliitoksen liitoskipu. Vastaavaa en ole kokenut kuin aikoinani raskaana ollessa. Vähän pelottaa josko kyseessä on joku rasitusmurtuma. Itse häpyliitoshan on niin tiukkkaa tavaraa että ennemmin luu murtuu kuin se hajoaa.. Jos kipu ei paremmin vaimennettuihin lenkkareihin vaihtamalla poistu voi olla että minun täytyy kohdistaa katseeni jo ensi kevään hakuun. Toivon kuitenkin parasta ja pelkään pahinta.

Nyt juoksemaan 1000m vetoja. Tein eilen asiaankuuluvan sipsitankkauksen joka siivittäkööt minut nyt huippusuoritukseen! Jos ei muuta niin suolalla ja hiilareilla sain itselleni kilon verran luonnollista lisäpainoa treeniin ;)


Kaisa Tampereen karsinnoissa 2013
Iltapäivästä lähdetään lahteen Fitness Expoon. Siellä ystäväni Kaisa kisaa vapari fitneksessä ja minä olen takahuoneessa Kaisan huoltajana. Kaisa on ihan törkeän kovassa kunnossa ja uskon että jos ei kamalaa tuomaripeliä ole luvassa hän vetää kyllä fysiikkakierroksella pisteet kotiin. Vaparissa vielä jäädään huipuista, mutta tämä on Kaisalle eka kisasyksy joten tästä on hyvä lähteä sitä vaparipuoltakin kehittämään.


Ei kommentteja: