keskiviikko 14. elokuuta 2013

Tapahtui viimeviikkoina

Tappava väsymys on vaivannut edelleen. Itseasiassa syykin alkaa vähitellen selvitä. Minähän olen koko loman ajan vedellyt naamaani "rasvanpolttajaa" eli käytännössä piristettä jonka voimalla on jaksanut treenata kovemmin. Tai niin ainakin uskoin. Nyt alan vihdoin tajuamaan että "piri"päissään treenaaminen on vaan aiheuttanut sen että olen uuvuttanut itseni tajuamatta sitä itse, ja nyt kun olen jättänyt ko. nappulat pois niin väsymys on paisunut ihan uusiin sfääreihin. Silmät ei pysy päivisin auki, iskee sellaisia "nukadan just nyt"-kohtauksia. Autolla ajaessa se on varsin mukavaa kun huomaa kyntävänsä jo ojanpiennarta. No sainpahan opetuksen, kantapään kauttahan sitä ihminen parhaiten oppii. Treeniboosterit on ihan ok kun muistaa pitää taukojakin, mutta tollaset jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetut piristeet sais kyllä kieltää lailla!

No mitäs muuta sitten. Uinneissa tuli puolentoista viikon tauko kun onnistuin venäyttämään rintalihakseni rintauinnissa... Punttikin on siis ollut yhtälailla tauolla jo toista viikkoa. Eilen fiilistelin että tissi alkaa olla kunnossa, mutta sitten haukottelin autuaasti, väsynyt kun olen, ja kainalosta/latsin seudulta venähti jotain... ei hemmetti tää alkaa saada jo surkuhupaisia piirteitä! Tänään kuitenkin menin uimaan ja vaihteeksi vaparikin sujui aika hyvin. Pystyin jo oikeasti vähän uidessa miettimään sitä tekniikkaakin. Pari kertaa liika hifistely toki koskautui ja mm. haukkasin oikeasti paljon vettä keuhkoon. Mutta jotenkin kummallisesti se tuli myös sieltä ulos seuraavalla henkäyksellä enkä hukkunut tai edes yskinyt. Voiko tollaista tapahtuakkaan? Vai oonko voinut hengittäessä niellä vettä niin että se tuntuu menevän keuhkoihin? No, oppia ikä kaikki. Minun mielestä kaikki mahdolliset katastrofit on hyvä kokea näin etukäteen niin ei tule yllätyksenä. Kokeilin mm. volttikäännöstä sillä seurauksella että nenäontelot oli täynnä vettä ja se kirveli ihan perkeleesti. En siis pysty olemaan naama ylöspäin veden alla. Pitäiskö edes voida? :D (Aika hyvällä mallilla tää ihmisen anatomia ja fysiologia minulla)

Juoksutreeneissä on ollut edelleen PK lenkkejä ja 1000m vetoja. 3*1000/2min palautus on mennyt paraimillaan aikoihin 4.35-4.48, eli ei vielä lähellekään cooper aikaa vaikka noissa on siis palautukset välissä. Toisaalta ei nuo myöskään ole mitään verenmaku suussa juostuja eikä niissä ole mitään loppukiriä. Mutta täytyy noi tonnit sinne lähemmäs 4 min saada juostua jotta 2800m cooper olis edes teoriassa mahdollinen.

Täytyy myöntää että viime päivinä on alkanut yhä vahvemmin tuntua siltä että joudun hakemaan keväällä uudestaan... Mutta vielä ei pyyhettä todellakaan ole heitetty kehään ja seuraavat 1,5kk annan kyllä kaikkeni jotta pääsen testeistä läpi. Mutta uhkaavan vähiin käy kyllä aika...

4 kommenttia:

Lady Puntti kirjoitti...

Miks aina meille tulee jotain havereita?? Miks sohvalla makaavalta ei vois hauis revetä kaljapulloa nostamalla??

Kun alat tehdä volttikäännöstä, ota pinnalla keuhkot täyteen vettä ja kun nassu painuu veden alle, ala puhaltaa ilmaa nenän kautta ulos, sit käännös ja sit taas happee kitusiin pinnalta. Ei mee vettä nokkaan!

Ivana kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, täytyy koittaa voittaa pelot ja kokeilla tuolla tavalla.

Noora kirjoitti...

http://yle.fi/uutiset/nainen_palomieheksi__kokeile_selviaisitko_kuntotestista/6674751

Seuraan niin innolla tätä sun blogias :D Toivon kovasti, että kaikki menee testeissä ylihyvin.Tsemppiä kovasti sulle !

Ps. Teen myös opinnäytetyötä liittyen pelastajiin, joten wannabe palomiehen blogin seuraaminen kuuluu melkein asiaan ;)

Ivana kirjoitti...

Tervetuloa seuraamaan blogia Noora :)

Paljon tarttee vielä tapahtua 1,5kk että testit menee läpi ja hetkittäin alkaakin ajatukset harhailla jo ensi kevään hakuun jolloin paikka olis ikäänkuin "varma" (jos ei psykologisissa kämmi).

Mutta pääsykokeisiin lähden joka tapauksessa lokakuussa antoi treenitulokset siihen syytä tai ei. Ihmeitä tapahtuu :)