Sivut

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Hyvä treeniviikko takana

Treenit on vaihteeksi luistelleet ihan kivasti. Olen ollut viikon kahvilakossa ja se kyllä tuntuu... Ikään kuin korvaukseksi otin taas Crazen mukaan pariin treeniin kun tuntui että väsyttää niin ettei silmät edes pysy auki. Se kyllä auttaa ihan selvästi, mutta pääsääntöisesti koitan kuitenkin treenailla ilman sitä, kun ei testeissä kuitenkaan voi boostereita vedellä. Tiukkoja on sarjat olleet ja ihan aina ei ole tullut tehtyä mitä paperissa lukee, mutta olen silti kohtuullisen tyytyväinen. Eilisen mave treenin jäljiltä olo on kyllä aikalailla hakattu. En tiedä kuuluuko treenien olla niin tiukkoja, ehkä ei.. Mutta toisaalta ei sitä malta antaa periksikään jos yhtään tuntuu siltä että rauta vielä liikkuu. Näin siis päälikkeissä. Apuliikkeissä sitten luovutan turhankin helpolla, mutta ehkä se on parempikin ottaa ne iisimmin.



Tässä pari videotakin reenilöistä. Ekassa keskimmäinen sarja kyykkyä kun tein 5*5*100kg. Ihan ei kyllä ole riittävän syviä nuo, mutta en minä pysty kyllä mitään ass to the grass sarjaa tekemään enää noilla raudoilla. Ja video tottakai kivasti kallellaan kun ei ole ohjelmaa jolla saisin puhelimen videot ensin muokattua oikeaan formaattiin jotta niiden editointi onnistuisi.




Seuraavassa sitten esimerkki siitä kun kaikki ei mene putkeen. Alla oli suhteellisen tiukka 5*65kg kapeassa penkissa, perään sitten ei toinen enää ihan tullutkaan. Varmistusrautoja en tietenkään ollut edes muistanut, mutta onneksi ne nyt olivat sellaisella korkeudella että pystyin tangon jotenkin rullailemaan pois päältä :D


keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Hammas ja pala leukaluuta

No niin, terve vaan kaikille ketkä vielä mun blogin löytää. Hiljaiseloa on taas ollut hetki eli pientä päivitystä tässä voisi suorittaa.

Treenit on olleet ikävän rikkonaisia siihen nähden että n. 1,5kk päästä pitäisi olla tikissä tekemässä opiston lihaskuntotestiä. Aikaahan en ole vieläkään saanut varattua. Pitää kai laittaa puhelimeen muistutus. Vaan kun olen töissä niin kiireinen, että painan 3 hommaa yhtäaikaa niin etten ehdi edes vessassa käydä, niin missä välissä sitä soittelee ja selittää asiaansa, viimeeksikään kun ajanvaraus ei niin hyvin mennyt...

Yksi aika oli sentään varattuna viimeviikolle. Hammaslääkäri. (Liian) pitkästä aikaa...

Mulla lähti joskus viimekuussa iso pala takahammasta, vanha paikka ilmeisesti irtosi. Aikaa yksityisellekin vasta n. kk päähän sattumuksesta ja kun ei mitään kipuja hampaassa ollut niin mitä sitä kiirehtimään. Hammaslääkäri oli torstaina, ja siellä sitten tulikin tyly tuomio. Lekuri oli sitä mieltä että hammas on käytännössä entinen, että juurihoidolla saisi vähän lisäaikaa mutta hänen suosituksensa oli hampaan poisto. Olin siinä itse vähän pihalla pää puuduksissa ja suostuin sitten siihen että revitään hemmettiin koko leego. Loppujen lopuksi hampaan mukana lähti pala luuta, tuntuu että viereinen hammas heiluu, purenta on päin seiniä ja ikenessä on törröttävä hiertävä luun/hammasjuuren reuna... Enkä nyt tiedä onko tämä ihan normaalia vai pitäiskö selvitellä asiaa toisen firman hammaslääkärillä jos poitsu vaikka teki jonkun virheen. No, minulla on 25pv aika samaiseen paikkaan mutta eri lääkärille, katsotaan mitä se sanoo. Jokatapauksessa on nyt ihan varmaa että vaikka tuo onkin takahammas jonka puuttuminen ei näy mihinkään niin haluan siihen uuden hampaan tilalle maksoi mitä maksoi. Toivottavasti vaan noi hampaat paljon seilaa sitä ennen ja purenta mene vieläkin hullummaksi. Omaa syytähän tämä pohjimmiltaan toki on, mitäs en ole käynyt vuosiin taas tarkastuksessa.

Hampaan poiston takia treenitauko siis venyi melkein viikkoon. Jumpalle pääsin sunnuntaina ja se sujuikin aika mallikkaasti. Epäilen kyllä vahvasti että uimahallin tangot ovat kevyempiä kuin 20kg. On ihan pakko pyytää punnitsemaan ne ja teippaamaan tankoihin painot. Tietysti olisi kiva jois viikon tauko olisi vaan tehnyt ihmeitä kunnolle ja parantanut penkkitulosta huomattavasti siitä mitä se on ollut.

Onhan kaikki tietysti mahdollista.

No.. tänään olis kyykkypäivä, toivottavasti sujuu vähintäänkin yhtä hyvin!

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

No se olikin lyhyt dieetti...

Totesin tänään että dieetti saa nyt (jo) loppua. No.. johan tässä 2 viikkoa ehtikin kiristellä ja painoa tippui kanssa se pari kiloa. Syy on aika yksinkertainen. Totesin että minulla ei ole mitään mahiksia leuoissa 14 toiston vaihtiin ensikuun loppuun mennessä vaikka painoa tiputtaisinkin. Tähän kun yhdistetään vielä viimeisen kuukauden ajan heikentynyt penkkauskunto niin olemalla dieetillä nyt heikennän vaan tulevan testin tuloksia. Parempi siis syödä riittävästi ja koittaa hankkia penkkauskunto takaisin. Leuossa riittää oikein hyvin se taso jonka olen saavuttanut.

Ruokavaliota aion kuitenkin jatkaa samanlaisena kuin tässä pari viikkoa, eli pidän ruokavalion puhtaana mutta lisään kaloreita 300-700kcal eli tuonne 2500-3000 kieppeille ja n. Tulee olemaan aika urakka kyllä saada noin paljon puhtaasta sapuskoinnista, mutta eiköhän se onnistu. Lisää vaan pähkönöitä kehiin :) Nyt kun olen kuitenkin päässyt edes vähän tuon lenkkeilynkin makuun niin siitä pitää kyllä koittaa pitää kiinni että edes pari kertaa viikossa kävisi hölkkäämässä.

Vähän ketuttaa kun vatsalihakset alkoi jo vähän edes pilkottaa ja käsiinkin tuli erottuvuutta noinkin vähässä ajassa. Mutta kesäkunto saa nyt odottaa, ja mitä nopeammin saan lihaskuntotestin pois päiväjärjestyksestä, sen nopeammin pääsen aloittamaan kunnon painonpudotuksen tähtäimessä syksyn Cooper. Siinä ei sitten enää haittaa jos punttitreeni pikkasen tai paljon kärsii, sitä ehtii sitten veivata kyllä kun nämä minun ja Pelastusopiston välillä olevat esteet on raivattu yksi kerrallaan.

Huomenna on enkun koe ja sitten alkaa täjakso koulua. Suorittamatta on vielä 6 kurssia joten kiirettä tulee pitämään. Joskin varmaan jätän pari kurssia kesäksi ja otan sitten todistuksen ulos syksyllä heti kun koulut taas alkaa. Kyllä nää asiat vähitellen loksahtelee paikoilleen =D

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Jalkajunppaa farkuissa

Tänään rynnin töistä suoraan matikan kokeeseen, joka toivottavasti meni nappiin, tosin mielestäni kysymykset oli niin törkeen helppoja (siihen nähden että aihe oli minulle selkeästi hankalin eli tilastot ja todennäköisyys) että oletettavasti koe meni ihan penkin alle.

Kokeesta pääsinkin ajoissa kun ei siinä tosiaan mennyt aikaa miettimiseen lainkaan ja menin sitten aseman salille jossa tajusin että eihän minulla ole treenihousuja. Vaihtoehtoina oli pillifarkuissa tai kalsarisilteen treenaaminen, ja koska asemalla oli samaan aikaan meneillään nuorten harkat totesin että farkut varmaan säädyllisyytensä vuoksi on kuitenkin parempi vaihtoehto jos joku sattuisi salin ikkunasta kurkkimaan.

No, ihan hyvinhän ne treeni sujui farkuissakin, ei siinä. Tai siis, ei ainakaan ollut siitä kiinni mitä jalassa oli, ei se treeni mitenkään huippu ollut. Rauta painoi liikaa siihen nähden että olen kevyellä viikolla. Vaikka ne aika pinkeät pöksyt olikin, en kokenut mitenkään erityistä hyötyä saavani niistä
kyykkyihin kuitenkaan ;)

Pitäsköhän vielä kirjottaa pari sanaa dietin edistymisestä. Viime viikko meni aika alhaisilla n. 2000kca keskikaloreilla, joskaan liikuntaakaan ei kauheesti tullut, kolme punttia ja yksi lyhyt hölkkälenkki. Paino tuli kuitenkin alas paraimmillaan -1,6 kg vaikka. Tälle viikolle sitten pistin tavoitteeksi syödä 2200kcal. Koitan nyt löytää sen rajan jossa paino pysyy samassa näillä liikunnoilla. Viimeiset pari päivää paino on vaan noussut, mutta en usko että se kaloreiden nostosta johtuu vaan jostain nesteen kertymisestä tms. Kyllä näilläkin pitäisi vielä tippua. Makrot on vaihdelleet päivittäin, tällä viikolla näyttää keskiarvo p 160, h 140, r 100. Tarkoitus on sitten rakentaa pari eri ruokavaliota, hiilari ja protskupäivät, kunhan siis ensin selvitän itselleni tarkemmin sen kaloritarpeen. Safkat on sentäs olleet "puhtaita", eli puuroa, salaattia, kananmunia, pähkinöitä, riisiä, rahkaa, raejuustoa, seitä, lohta... ihan perus shaibaa.

Mut ei täs nyt tällä kertaa muuta. Painun vielä hetkeksi lukemaan huomiseen filosofian kokeeseen ja sitten unta nassuun. Oikeasti kirjoitin tämänkin  bloggauksen siksi että näen muuttuuko blogini osoite minua ihanasti Palomies-Esko:ksi tituleeraava... umm... Virkamies-Saku? :n blogilistassa :D