maanantai 30. tammikuuta 2012

InBody ja polkupyöräergometri

Kävinpä tuossa viimeviikon keskiviikkona suorittamassa FireFit:iin kuuluvan polkupyöräergometri testin ja InBody mittauksen.

InBody nyt kertoi sen minkä peilikin jo sanoo, eli fläsää on tullut eikä lihasta juuri lainkaan. Toisaalta, treeni on ollut voimailutyyppistä syksystä asti, ja nyt viimeisten kuukausien aikana yläkropan treenit on olleet ihan minimissä olkapääongelman vuoksi. Enpä minä tuosta tuloksesta ole moksiskaan. Tavoitteet tälle keväälle on ihan muualla kuin kehon koostumuksessa, lihyatalkoot alkaa sitten kun niiden aika on!

Polkupyöräergometri oli aika kova luu tällaiselle kestävyysliikuntaa aktiivisesti välttevevälle "urheilijalle". Olisikohan kisojen jälkeen airooppiseksi laskettavaa liikuntaa tullut edes yhden käden sormillekaan... No, testin tuloksena arvioitu maksimaalinen hapenkuljetus on 2,48 l/min ja 40ml/kg/min ja MET 11,3. Näistä sitten tulkintoina oli että suorituskykyni kestävyyden osalta oli oman ikäluokkani naisiin verrattuna keskimääräistä parempi, mutta yllätys yllätys ikäluokkani pelastajiin verrattuna keskimääräistä heikompi. No tästä ei varmaan kuitenkaan ole suunta kuin ylöspäin. Täytyy toivoa että jatkossakin joutuu tuon testin tekemään, niin näkisi sitten onko näitä ominaisuuksia mahdollista vielä tässä iässä parantaa.

Tälläviikolla olisi sitten edessä toimintakyky- sekä lihaskuntotesti. Näistä ensimmäinen jännittää kyllä huolella koska edellisen kokemuksen perusteella kyse ei ole mistään kovin miellyttävästä kokemuksesta. Olisi pitänyt harjoitella tuota varten, mutta myöhäistä se nyt tässävaiheessa enää on...


Loppuun vielä loikkaus asiasta kalenteriasiaan! Eli Lpr HC Rollers kalenterit on nyt vihdoin saatu painosta. Joten mikäli joku haluaa tukea meidän Roller Derby seuraa ostamalla kiltin tyttökalenterin 20 eurolla niin nakatkaapa viestiä niin hoidetaan kalenteri uuteen kotiin.


Ainiin. Jumppahommelit!

Nehän on olleet ihan fiiliksen ja kipujen mukaan heilumista. Lähinnä lihaskuntotestiin tähtääviä (eli leuanvetoa, kyykkyä, penkkiä.. ja päälle sitten kaikenmaailman puNppailua). Perjantaina käytiin kaverin kanssa treenaamassa, ja seuraavana päivänä kyllä tiesi treenanneensa kun pitkästä aikaa oli kropan ihan jokainen lihas kipeänä. Kyllä se vaan niin on että treenikaverin kanssa saa itsestään irti niin paljon enemmän. Ja varsinkin kun treenikaverina oli tuollainen urhjeilullinen nuorimies, niin vähemmästäkin tulee tarve näyttää että kyllä minä jaksan! No, tällä viikolla olisi varmaan enemmänkin palauttavaa heilumista, koska perjantain lihaskuntotestissä on parempi olla tikissä.

Ei kommentteja: