keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Päivitystä. Olkapää vaivaa edelleen.

Blogi hiljaisuus on taas jatkunut hetkenaikaa.

Eipä tässä paljon päiviteltävää ole ollutkaan. Treenitaukoa tuli pari viikkoa töiden ja flunssan vuoksi, ja yläkropalle olen antanut lisälepiä jotta olkapää joskus paranisi. Ei se kyllä mitenkään edes lupaile... Eilen tosin sain kylmäpussin, piikkimaton ja kovalla pallolla selän ja olkapään runnomisen jälkeen sen hieman paremman oloiseksi ja yökin meni pitkästä aikaa ilman särkylääkkeitä ja vieläpä kohtuullisen hyvin. Tänään kävin aamulla salilla tekemässä rintaa ja varovasti jopa olkapäitä, saa nähdä meneekö tämä nyt ihan kauheaksi.

Pakko se on alkaa uskaltaa treenata koska loppukuusta on taas lihaskuntotestit pelastuslaitoksella ja olishan se kiva saada se savusukelluskelpoisuus jatkumaan kun olen näillänäkymin kurssillekin menossa. Penkissä sain tänään pitkän punnerrustauon jälkeen 45kgx16, joten parin viikon treenillä voi hyvinkin tulla se tarvittava 18 toistoa. Pahin kompastuskivi onkin tällähetkellä ennen niin helppo kyykky. Kun olkapää ei taivu tangonalle ilman infernaalista kipua niin sitä ei ole voinut tehdä, vähän siis jänskättääkin että tuleeko siitä testissä mitään vaikka olkapään saisi jonkun kylmäsprayn avulla paikoilleen väännettyä. Ei oikein viitsi päivän kuntoa kokeilla eteti mene pahemmaksi tuo olkapää.

Nyt varmaan moni (no eihän tällä blogilla ole montaa lukijaakaan) miettii että miksi pitää doupata itsensä läjään tuollaista testiä varten jolla kelpoisuutta savusukellustehtäviin testataan. Eli eikö se automaattisesti tarkoita että ei ole sopiva hommaan jos ei pysty kunnolla liikkeitä suorittamaan. Itse olen kuitenkin sitämieltä että koska olkapäässä ei mitään varsinaisesti rikki ole, ja lihaskuntotestillä on tarkoitus testata ylä ja alakropan lihaksien kunto, eikä olkapään liikkuvuus, niin pieni "voitelu" on vielä ihan ok. Todellinen toimintakyky kuitenkin testataan oulunmallilla, ja kyllä siinä sitten huomaa jos ei hommaan pysty. Paras tietysti olisi jos ei tarvitsisi tuota testiä stressata nyt lainkaan ja antaa vaivan parantua rauhassa, mutta tuo nyt vaan täytyy tehdä.

Koitan käydä aktiivisesti hierotuttamassa selkää, ja kysyn vielä toiselta fysioterapeutilta neuvoja. Ei tässä vielä haluttas heittää kirvestä kaivoon, mutta eihän tämä nyt hyvältä vaikuta kun kohta 5kk on vaivasta kärsitty. Mutta kassellaan ja toivotaan parasta.

4 kommenttia:

Toppahapa kirjoitti...

Mä voisin varata sulta pian ohjelma-ajan itelleni. Lähinnä sellaista tsemppisettiä, koska en voi vielä yläkorppaa tehdä, mut voitas tehdä kerran jalkatreeni läpi. On nääs motivaatio aika alhaalla ja sun seura ois omiaan nostamaan treeni-ilon kattoon :)

Taratin kirjoitti...

Toppis. Mie en tällähetkellä ajanpuutteen vuoksi virallisesti ohjaile Sykkeellä (tai missään), mutta voin kyllä tulla ohjaamaan mikäli salinomistajalle vaan passaa.

Voidaan pitää sellanen olkapäävammasten vertaistuki-reeni :P

Toppahapa kirjoitti...

Eikä :'( Mie tahon vaan siut!!! :'( Paljon siula on tuntitaksa?

Taratin kirjoitti...

Toppis. Kyllä se ohjaus onnistuu siellä Sykkeellä, ja laskutus ihan normisti niiden kautta, eli riippuu mikä kortti siulla on.