keskiviikko 1. elokuuta 2012

Lenkeille palattu!

Sain eilen katkaistua 13 päivän lenkittömän putken lyhyehköllä hölkättelyllä. Jalkapohjat kesti hyvin, eli rakkolaastareiden kanssa juoksu onnistuu ihan ilman tuskia, ei siis sitäkään tekosyytä voi enää käyttää. Tietoisesti pidin kuitenkin lenkin lyhyenä ja kevyenä koskapa takana on tosiaan rankka leiriviikonloppu ja tänään edessä jalkatreeni. Siitäkin huolimatta jalat tuntuu aikasta tönköiltä nyt ja hieman kyllä jänskättää että mitenkä tänään kyykyt kulkee iltapäivällä.

Lenkin statit alla:

Etäisyys:         5.74 km
Aika:              36:04
Keskitahti:      6:17 min/km
Keskisyke:     170 b/m
Maks.syke:     182 b/m

Sykkeethän mulla huitelee aina tuolla korkealla, tuollainen 170 keskisykkeellä vedetty lenkki on kuitenkin juuri sitä minun mukavuusaluetta eli kevyttä hölkkää jossa ei oikeastaan hengästy. Rauhallisempi tahti on tuskaa ja sellaista PK-harjoittelua varten pitäisikin keksiä joku muu laji, esim. luistelu.

Eilen oli myös kauan odotettu "penkkipäivä" ja menin oikein intoa puhkuen salille. Mutta jo lämpissä huomasi että tänään rauta painaa tosi paljon. Sain kyllä tehtyä ohjelman mukaiset sarjat, mutta ne olivat järestään tiukempia kuin olisi pitänyt olla. Penkin jälkeen vuorossa oli lisäpainoleuat ja ne oli taas ihan paperia! Viimeiseen sarjaan päädyin laittamaan puolet suunniteltua enemmän painoa jotta sain tehtyä edes semisti tiukan sarjan. Kyseessä ei siis ollut mikään yleinen heikkous vaan ainoastaan penkki ei kulkenut. Syynä voi olla edellisviikolla hankittu niska "vamma" kun rusauttelin vatsoja tehdessä kaularangan jotenkin juntturaan. Toivotaan että se kuitenkin paranee ajan kanssa itsestään. Vaarallista tämä urheilu...

Huomenna on kirurgin konsultaatio koskien olkapää ongelmaa, ja ylihuomenna menen InBody mittaukseen. Eipä varmaan mitään suurempaa muutosta siinä ole tammikuussa tehtyyn mittaukseen verrattuna, ellei sitten ole lenkkeilyn myötä lihat lähteneet jaloista. Rasvaa on kyllä pari kiloa tullut lisää ihan tässä kesän aikana... ei hyvä mutta emmää ressaa.

Ei kommentteja: