lauantai 2. elokuuta 2014

Maastoa palaa ja meitsi vaan ajaa

Metsäpaloindeksi on ollut päälle 5 jo pidemmän aikaa (6 on korkein mahdollinen syttymisriski). Kansankielellä tuo meinaa että metsä on HELVETIN KUIVAA. Siihen nähden yllättävän vähän on maastopalokeikkaa osunut kohdalle tänäkesänä. Vielä ehtii... ei nuo pienet sateenroiskeet kastele lainkaan. Vaatisi usean tunnin rankkasateen että siitä olisi mitään apua.

Toissapäivänä tuli iltapäivästä maastopalokeikka luumäelle. Lähtöön oli ilmoittautunut ainoastaan 3 henkilöä, joten "pelkoni" toteutui ja pääsin keikalla höökin rattiin. Minun mielestäni maastopaloon, joka on 45km päässä, on ihan turha mennä pillit päällä :D Ajassa säästää ehkä 5min eikä se tuossa merkitse yhtään mitään. Käsky kuitenkin kävi tulla hälytysajoa, ja minähän ajoin! Olin jotenkin kuvitellut että taajama-alue olisi se haastavin osuus, mutta kyllä se rekkojen ohittelu kutostiellä satasen vauhdissa oli huomattavasti haastavampi homma. Onneksi kessuna oli ammattiautoilija joka koko matkan opasti ja neuvoi ja kertoi mitä tulee huomioida. Sain siis parhaan mahdollisen tuen ensimmäiseen hälytysajoon isolla autolla ja pääsimme ehjänä perille. (Joku oli jo käynyt kyntämässä ojanpenkkaa joten sinnekään ei enää tarvinnut itse ajaa. Meillä on molemmissa isoissa autoissa kamerat jotka kuvaavat automaattisesti kun auto on liikkeessä. Muistikortissa vaan oli jotain häikkää, eli en ainakaan vielä saanut omaa ajosuoritusta talteen. Olishan se mukava muisto.

Metsää paloi jonkun hehtaarin verran ja kun edelliskerrasta oli jo tovi kulunut niin puuhastelu oli ihan mukavaakin. Viitisen tuntia sammuteltiin ja sitten alkoikin ukostaa ja myräköidä ja vahingontorjuntakeikkaa alkoi viuhua. Meillä oli kuitenkin hyvä kessu joka ei ilmoittautunut vapaaehtoisesti mihinkään puutalkoisiin vaan sain ajella ihan rauhassa asemalle asti. Asemalla jäätiin valmiuteen ja yksi automaattikeikkakin osui kohdalle. Se tosin peruttiin ennen lähtöä, vain hetkinen sen jälkeen kun sain kuulla kunniani lähtiessäni viemään eväitä jääkaappiin keikan tultua. Eikai sinne nyt NIIN kiire voi olla että se on 20s kiinni.

No. Vesisadetta ei ole tullut joten odotettavissa on kiireinen loppukesä. Ehkäpä joudun rattiinkin vielä.

Ei kommentteja: