torstai 7. kesäkuuta 2012

Roller Derbyssä rytisee ja paukkuu!

Eilen ei ollut punttia, mutta ei sentään lepoakaan. Vuorossa oli minun ihka ensimmäiset derbytreenit ULKO radalla. Olipahan hutera  olo kun on tottunut sisätiloissa tasaisella ja puhtaalla alustalla luikkaroimaan.

Treenit oli oikein rankat, vauhdikkaat ja mukavat kunnes tapahtui pieni onnettumuus... Meidän tiimin uusin jäsen kaatui ihan viattoman näköisesti pienehkössä vauhdissa sillä seurauksella että meikäläisenkin hyvin vähäisellä fysiologian ja anatomian tuntemuksella voin lähes 100% varmasti sanoa että olkavarren luu oli riks raks kokonaan poikki. Hurjan näköistä ja varmasti ihan perketin kivuliasta. Ei siinä muuta kun lanssi paikalle, douppia suoneen ja tyttö kyytiin. Vaikka onnettumuuteen johtaneessa tilanteessa ei  kyseessä ollut edes raju kontakti, niin olipa taas kaikille hyvä muistutus siitä että kyseessä on tosiaan laji jossa sattuu ja tapahtuu, eikä onnettomuuksilta voida aina välttyä vaikka suojat ja kaikki on kunnossa. Itse pelitilanteessa meno on sitten kuitenkin exponentiaalisesti kovempaa kuin tuossa harjoituksessa, joten luut saa olla lujat ja kehon hallinta kunnossa vakuutuksista puhumattakaan.

Minut tuo tapahtuma pisti myös miettimään omaa jatkoa lajin parissa nyt kun on selkeät tavoitteet kuluvan kesän ja seuraavan syksyn osalta. Minulla ei ole nyt varaa loukata itseäni, tai voin heittää hyvästit palomieshaaveille. Varmaa siis on että koitan välttää kovimpia kontaktiharjoituksia, ja jos näyttää siltä että penkki alkaisi luistaa siihen malliin että testit olisi mahdollista läpäistä, niin joutunen pitämään taukoa koko lajista siihen asti että testit on plakkarissa.

Tänään taas vuorossa punttia, kestävyystreeni. Je Je!

3 kommenttia:

Toppahapa kirjoitti...

Millä salilla sie käyt treenaa, ku ei näy enää sykkeellä? :O Mulla alkaa olla olkapää siinä kunnossa, että voitas sopia ohjausaikaa, jos viel tahot laittaa mut koville :) Sykkeeltä sanottiin, että saat tehdä miule päivitetyn ohjelman :)

Teen vanhojen ohjelmien sovellluksella eikä intoa oikein aina taho löytyy, joten uus ohjelma vois pistää hanat auki! Jotain spessua kivaa :P

Taratin kirjoitti...

Moro. Mie reenailen pääasiassa uimahallilla tai aseman salilla. Sykkeellä en ole kehdannut käydä, kun kortti on voimassa mutten ole ohjauksia tehnyt niin tuntuu vähän väärältä sitä etua hyödyntää.

Voin kyllä siulle ohjelman ja ohjauksen tehdä, joskin itse olkapäävammaisena joudun sitten vähän tiettyjä liikkeitä välttämään, mut eihän sitä tarvitse itse niin huhkia, kunhan piiska heiluu!!

Sovitaan vaikka spostilla sopiva ajankohta.

Toppahapa kirjoitti...

Ai että miten kuulostaa hyvälle toi piiskan heiluminen ;P

Ja sun ei tarvii rehkii, riittää ku pantomiimina opastat liikesuorituksen ni mä sit teen :)

Laitan sähkiksellä pari liikerajoitusta ja vähän lisätietoo siitä, mitä olisin kaipaamassa ohjelmalta :)