torstai 31. tammikuuta 2013

Tammikuun palokuntauutiset

Eilisen aikana tuli varmaan puolimetriä lunta...

Luonnollisesti lumentulo yllättää suomalaiset jopa keskellä talvea ja tuossa V6 olikin tunteja poikki 3:n rekan ja 2:n henkilöauton kolarin vuoksi. Illalla huomasin että siitäkin oli tullut keikka, joka tosin vaihtui lähes välittömästi asemavalmiudeksi, mutta eipä tietoa minulle asti tullut kun järjestelmät taas toimii oikein loistavasti. No onneksi porukkaa oli paikalla ihan riittävästi. Olisi vaan ollut ihan kiva päästä lähtemään keikalle tästä oman leipätyöpaikan kupeesta.

Meillä on tässä kevään ajan (tai niin kauan kun tilat menevät alta) kokeilu että meidän miehistöauto lähtee toiselta puolen kaupunkia. Tämä siksi että Saimaan Ammattikorkeakoulu kera ensihoitajaopiskelijoiden (joita meidän VPK:ssa on useita) muutti kaupungin länsilaidalle josta omalle asemalla ajaa vähintään 15min eli keikoille ei kerkeä. Ratkaisuna siis vuokrattiin tilat täältä jossa meillä on toistaiseksi vain henkilökohtaiset varusteet ja auto. Emme siis ole mikään itsenäinen sammutusyksikkö, tulemme vaan kohteeseen toisaalta.Omalta osalta tämä on oikein mukava järjestely, koska "Länsi-Tirilän sivuasema" sijaitsee tuossa duunipaikan keittiön alapuolelle. Joudun sentään kiertämään alas portaikkoa pitkin, vaikka olenkin salaa haaveillut sellaisesta tolpasta :D

Keikkoja tammikuun aikana on ollut nyt 10 kappaletta, joka alkaa olla aikalailla jo niillä rajoila että paljon enempää ei kyllä tarvitsisi tulla. Lukumäärä on varmasti enemmän kuin pienten paikkakuntien vakkareilla tulee vuorojensa aikana (jos eivät sairaankuljetusta hoida) ja aika lähellä jo sitäkin mitä meidän kaupungin työvuoro tekee. Me hoidetaan kuitenkin keikat normaali työn lisäksi, eli raja tulee kyllä vastaan jossakin. Toki kaikki ei suinkaan käy kaikilla keikoilla, mutta aikalailla tiettyjen henkilöiden varaan tuo meidän vahvuus muodostuu. Henkilökohtaisesti toki olen tyytyväinen vaan kun keikkoja piisaa, ainakin jos ne on sellaisia joissa ihan oikeasti pääsee tekemäänkin jotain, pysyypähän tatsi paremmin touhuun. Mutta paljon on esim. automaattikeikkoja joista jo lähtiessä tietää että peruutus tulee. Mut ei se auta, suottaahan siellä jonkun kerran vaikka ihan oikeasti palaakin.

Mutta semmosta tällä kertaa. Treenilöistä ja muusta elämästä (onko sitä?) turisen sitten toisen kerran.


Ei kommentteja: