lauantai 19. huhtikuuta 2014

Juoksentelua tiellä, radalla ja maastopaloissa

Ilmeisen kuivakka kevätsää toi siitepölyjen lisäki erään toisenkin inhottavan ilmiön eli maastopalot. Tässä on nyt 3 päivän aikana jo jokaiselle päivälle osunut keskisuuria maastopaloja jotka ovat järestään lähtöisin roskien poltosta. Ilmeisesti ihmiset eivät hahmota oikein että maasto on todella kuivaa vaikka mitään pitkiä lämpöjaksoja ei vielä takana olekkaan. Kuivaa se kuitenkin on, ja siihen lisättynä viimepäivien puuskainen tuuli, niin on hyvinkin todennäköistä että se tuli pääsee sieltä roskanuotiosta karkaamaan. No onneksi toistaiseksi suuremmilta vahingoilta on vältytty ja palamaan on päässyt vain metsää, vaikka talojakin uhkaavia tilanteita on ollut.Sateita ei ole luvassa enkä usko ihmisten asenteidenkaan tässä kovin äkkiä muuttuvan, joten uskallan ennustaa kiireistä kevättä palokunnille.

Säät on suosineet terassieläviä ja kyllähän sitä itsekin nauttii auringosta, vaikka juoksentelun kannalta se sadekeli parantaisikin suoritusta. Viimeisen kirjoituksen jälkeen on taas muutama lenkki vedetty. Reissupäivinä keuhkoissa tuntui pölyt niin paskalta että epäilin ettei lenkeistä enää tule tänäkeväänä yhtään mitään. Mutta yllättävän vähän tässä loppuviikosta on mitään tuntunut. Ehkä sitä vaan on tottunut/turtunut tähän korkeanpaikan leiriin, tai ehkä täällä idässä on parempi ilma kuin PK seudulla ja Kuopiossa.

Seuraavanlaista juoksentelua olen siis suoritellut:

TI 15.4 VK 3*1000 4:24, 4:39, 4:33 Jälleen 5s parannus edellisiin vaikka sunnuntain 100m vedot ehkä vielä hieman jaloissa painoikin. Kaukana ollaan silti vielä cooper tahdista.

KE-TO
Hki-Kuopio-LPR Ei mitää treenejä kun kaikki vapaa-aika meni junassa


PE 18.4 PK 52min/8,5km
elämäni pisin hölkkälenkki (joo, en ole mikään maratoonari tai edes puolikas). Pidempäänkin olisi tälläkertaaa voinut/huvittanut juosta, mutta kun tietenkin oli kiire lähteä jälleen reissuun niin tämä sai tällä kertaa riittää.
 
LA 19.4 NK 9*100m 19-21s/20' 
Olin radalla juoksemassa nii vauhdit oli pikkasen paremmat kuin aikaisemmin. Sykkeet oli hurjat tällä kertaa hurjat (keskisyke 185) johtuen lääkityksestä. No, ainakin ilmaa riitti eikä ahdistanut/pistänyt/väsyttänyt tms. Jälleen mukana kokeilussa myös ruokasooda, joka kyllä hauskasti vie sen maitohappojen aiheuttaman poltteen kokonaan, mutta jotenkin minusta tuntuu ettei siitä varsinaista hyötyä ole kuitenkaan. Ihan samalla lailla ne kintut väsähtää lopulta oli poltetta tai ei.

Tästä taas jatketaan. Maanantaina olis mahdollisuus käydä kokeilemassa Cooperia porukassa ja sen teenkin jos vaan mitenkään osuu aikatauluihin. Olin sopinut jo ripsien laitosta maanantaille, niin naaman retusointi menee tälläkertaa suuren urheilujuhlan edelle jos ne sattuvat samaan aikaan. Oishan se toki ollut kiva käydä sitä cooperiakin fiilistelemässä, ihan vaan jotta sais tuntumaa miltä tuntuu juosta pidempään kovaa. Mitään huippu tulosta en siitä kyllä odottaisi varsinkin kun tänään vasta oon juossut noita vetoja.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs cooper meni?

Ivana kirjoitti...

Eihän se mitenkään mennyt kun olin siihen aikaan vielä makaamassa sen ripsitädin penkillä.

Mut nyt on nätit räpsyttimet! ;)

Ehtiihän noita Coopereita juosta...