tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kutsu kävi

Toissapäivänäköhän se kolahti taas odotetusti luukusta. Pääsykoekutsu pelastusopistoon. Monilla "kisakumppaneilla" on ollut jännät paikat viimeviikkoina kun ovat kutsua odottaneet, toisille posti toi pettymyksen kun pisteet ei riittäneetkään jatkoon. Minun sen sijaan ei tuota tarvinnut jännittää, koska olin tuossa iltalukiossa niin hikari että pisteitä tuli kyllä vaikka lampaiden syötäväksi. Mitään riemukasta hyppelehtimistä ei täällä siis nähty. Pääsykokeet olisi osaltani 8.5, eli aikalailla tässä se 5 viikkoa on aikaa ja thats it.Vieläkään ei juoksukunto vakuuta ja jos ei tonnin vedot ala sujua parikymmentä sekuntia nopeammin niin jäävät pääsykokeet omalta osaltani käymättä.

Oli pääsykokeet tai ei, niin heti seuraava urheilukoitos on 17.5 kun pitäisi käydä tekemässä se jo aikaisemmin paljon parjaamani FireFitin HEVE testi. Siinä tullee nimittäin karu tuomio, eikä minun tarvitse loppuvuonna savusukeltaa. Miksei arvon sisäministeriö voi ymmärtää että  alle 50kg rasvattomalla massalla varustettu ihminen yksinkertaisesti sitä happea niin paljon käytä?!?!

Pääsykoerumba jatkunee sitten kesäkuussa Saimian pääsykokeilla. Hain huvikseni ensihoitoon, tai no tarkoitus oli joka tapauksessa avoimen puolella kursseja suorittaa mutta opintoneuvoja käännytti minut hakemaan joka tapauksessa. Opintoja tuskin aloittaisin vaikka kouluun pääsisinkin, tai ainakin pitää tarkkaan miettiä. Koulu nimittäin kestää n 3,5v eikä niin pitkäksi aikaa mitkään tuet riitä.Siksi olikin tarkitus avoimen puolella opiskella ensin jonkin verran että olis ehkä voinut hetken työn ohessa sitten käydä vielä ihan kouluakin. Mutta käydään nyt pääsykokeet. Tai no.. kutsua ei toki ole tullut, mutta tuskin senkään saapumista täytyy jännittää, ellen sitten ole mokaillut jotakin hakuprosessissa. AnFyn kirja käteen siis ja pänttäämään sydäntä, verenkiertoa, hengitystä ja hermostoa.


3 kommenttia:

Palomies Sami kirjoitti...

Hieno juttu, että pääsit valintakokeisiin! :)

Lukiessani blogiasi tulee tunne, että olet jo luovuttanut Cooperin osalta?!?
Kannattaa varmaan miettiä, että treenaatko punttia ennen Cooperia.
Kova salitreeni ei kyllä paranna juoksuasi.

Ivana kirjoitti...

No tällä hetkellä juoksun tilanne on mielestäni sellainen että Cooperin osalta ei vielä kauhean hyvältä näytä.

Punttia minulla ei ole kuin 2x/viikko ja se on pelkkää yläkroppatreeniä joten en usko että se syö juoksutreenejä millään tavalla. Tietysti aikaahan sekin ottaa ja on sikäli pois juoksusta, mutta toisaalta kovien juoksujen määrääkään en voi juuri lisätä kun ongelma tuntuu olevan palautumisessa.

Mutta en minä ole luovuttanut. 5 viikkoa juostaan ja katotaan mikä tilanne sitten on. Kuopioon asti en kuitenkaan tälläkertaa ajele jos on lähtökohtaisesti selvää ettei Cooperista eteen päin päästä.

Palomies Sami kirjoitti...

En ole mikään juoksuexpertti mutta sinuna alkaisin treenaamaan juoksua radalla 12 min vetoja ;)

Eli ala siis totuttautumaan tuohon testiin ja tiedät rajasi.

Minua salitreeni jäykistää ainakin siinä määrin, että jättäisin sen väliin kunnes testi on takana.

Juttu on kuitenkin se, että sinun täytyy saada juoksusi rennoksi ja löytää sellainen rytmitys, ettei hengitys ala pistämään.

Uskon sinuun, hyvin se tulee menemään! :)