torstai 24. huhtikuuta 2014

Lääkekaapin päivitystä, uudet räpsyttimet ja muuta löpinää

Tänään kävin työterveystohtorilla valittelemassa hengitystieoireita joista tässä keväällä olen saanut kärsiä. Itse veikkaan että katupöly on ollut pahin oireiden aiheuttaja koska oireeton viimepäivinä vähentyneet vaikka siitepölyn määrä ei varmasti ole. Varsinkin nuo kovimmat juoksuvedot on olleet haastavia kun henki ei ole kulkenut kunnolla suorituksen aikana eikä varsinkaan sen jälkeen.

Mitään astmaahan minulla ei varsinaisesti ole, spirometrissa arvot ovat järestään vähintään keskiarvoissa tai reippaasti yli. (Siis helmikuussa vielä, kun ei ollut mitään oireitakaan) Ja PEF tulos paranee Ventolinen avulla vain 5% eli ei mitän astamaviitteitä siinäkään. Mutta niin vaan toi kova urheilu ja jostakin ärsyyntyneet keuhkoröörit ei tykkää toisistaan. Nyt sain sitten reseptin ventolineen ja johonkin montelukast nimiseen lääkkeeseen josta en ole koskaan kuullutkaan, joku astamalääke, varmaan placeboa :D Lisäksi sitten antihistamiineja edelleen. Toivottavasti noista on minun röörien avaajaksi ettei tarvitse sadepäiviä toivoa koko ajan.

Salista on ollut taukoa nyt vissiin pari viikkoa. Hirveä hinku olis jo päästä takaisin raudan pariin! Onneksi tämä tauko kestää korkeintaan sen 2 viikkoa, ja vähemmän jos päätän jättää pääsykokeet väliin.

Cooperia en maanantaina päässyt juoksemaan koska samaan aikaan makasin hoitotuolilla ottamassa
uusia räpsyttimiä. Ekaa kertaa elämässä on nyt ripsenpidennykset ja ne on kyllä tosi kätevät koska ne vähentävät arkiaamuina aamukiireessä meikkaukseen kuluvan ajan 2min -> 0min!!!

Muuten on sitten juoksenneltu seuraavalla lailla:

SU 20.4 PK 8km/46min reippaahkoa hölköttelyä

MA 21.4 LEPO rauhallista kävelyä vain

TI   22.4 VK 3*1000, 4.33, 4.29, ? jotensakki heikkoo ottaen huomioon että juoksin radalla. Koitin himmata vauhtia ekassa vedossa että saisin nousujohteisen "sarjan". Viimesestä en saanut aikaa mutta ei varmasti mikään huippuaika, ehkä 4.35-4.40 vauhtia kellonajasta päätellen. Kokonaisaika siis heikompi kuin edelliskerralla...

KE 23.4 PK 6,4km/62min kävely kävely on miulle paljon raskaampaa kun hölkkä... jaloille siis, polville lähinnä.

Tänään vuorossa rauhallinen hölkkä, koitan pitää vauhdin hitaana, yli 6min/km tahtia siis. Ja huomenna 100m vedot sitten taas. Uimaankin pitäs koittaa taas vaikka viikonloppuna mennä, edelliskerrasta on jo aikaa... ihan liikaa.

Tänään myös luvassa jotain ihan muuta! Eli teatteriin pitkästä aikaa, ja sain kaverinkin houkuteltua matkaan niin ei tarvitse yksin mennä :)

Ei kommentteja: