keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

FireFit lihaskuntotesti

Savusukeltajien, niin ammattipalomiesten kuin vepareidenkin savusukelluskelpoisuus testataan vuosittain vähintään kolmen eri testin voimin. Lihaskunto, HeVe sekä "Oulun malli"-toimintakyky testi. Eilen oli vuorossa lihaskunto.

Olen nyt ehtinyt juoksutreenien jälkeen treenata noin kuukauden päivät. Treeni on ollut herättelevää perusvoimatreeniä, eli yhtään pidempää hapottavaa sarjaa en ole tehnyt. Aikalailla takki auki lähdin siis testeihin, mutta ihan luottavaisena, sillä mielestäni läpipääsyn rajat ovat helpot (jopa minulle). Siitä huolimatta noissakin testeissä tulee vuosittain hylättyjä. Eli kyllä ne voivat olla salia harrastamattomille miehille haasteellisia.

Testiliikkeet ovat penkki, istumaannousu, käsinkohonta(leuat) ja kyykky. Kaikista täytyy saada vähintään FF taso 3 eli hyvä. EKP on tarjonnut vepareille tuohon helpotusta siten että yhdestä osioista saa tulla hylätty. Meillä kuitenkin omassa palokunnassa noudatetaan tiukempaa linjaa (ainakin mitä palkanmaksuun tulee). Hyvän tavan mukaista olisi antaa kaikkensa testissä, jolloin kehitystä voisi seurata vuosittain. Tällä kertaa kuitenkin päätin mennä sieltä missä aita on matalin ja tehdä vain vaadittavat toistot. Paitsi kyykyssä, jossa oli oikeasti mahdollisuus saada parempi "arvosana". Olin kuitenkin menossa vielä treenaamaan testin jälkeen niin en senkään vuoksi halunnut antaa ihan kaikkea.

Tulokset tällä kertaa siis:

Penkki 45kg (krt/min): 18 krt (3) (helmikuussa 28)
Istumaannousu (krt/min): 29 krt (3) (helmikuussa 38)
Leuat: 6 krt (3) (helmikuussa 10)
Kyykky 45kg (krt/min): 30 krt (4) (helmikuussa 33)

Täytyyhän sitä joskus kokeilla mikä on se todellinen maksimitaso noissa, mutta sen aika ei ollut eilen.

Ei kommentteja: