torstai 19. kesäkuuta 2014

Kerta kiellon päälle ja kolmas kerta toden sanoo?

Vai häh?

Erehdyin tänään lukemaan pelastusopiston uutta "Opiskelijavalinnan perusteet" läystäkettä josta huomasin kummastuksekseni että lihaskuntotestin voimassaoloaikaa on pidennetty 8 kuukauteen. Tämä siis tarkoittaa että helmikuussa tekemäni testi on edelleen voimassa syksyn haussa, ja kieltämättä nyt alkoi vähän vielä poltella.. josko sitä kuitenkin vielä katsoisi minkälaisen juoksukunnon saisi kesän aikana aikaiseksi?

Kevään 10 viikon juoksutreenit tuli vedettyä astma ja allergialääkkeiden voimalla, nyt ei mitään allergiaoireita enää ole joten juoksuharjoittelu saattaisi olla mielekkäämpää. Aikaa pääsykokeisiin on n.16 viikkoa joten aikaa pitäisi olla ihan riittävästi, ja tulossa on myös 5 viikon kesäloma jolloin on hyvää aikaa harjoitella vaikka useita kertoja päivässä jos siltä tuntuu. Ajatuksena tää tuntuu taas tosi innoittavalta mutta..

Niin, se mutta. Savusukelluskelpoisuuden VO2max rajat ei ole muuttunut mihinkään, EKP:n virkojen rajat on vieläpä ihan toisissa sfääreissä eikä niihin tahdo kovakuntoiset alle 25v palomiehetkään päästä. Eli mitä sitten jos pääsisin kouluun ja sieltä pois, kun en koskaan voisi palomiehen työtä tehdä paitsi korkeintaan päivävuorossa jossain perähikiällä jossa ei ole varaa vaatia. Noh.. eipä minullakaan ole varaa vaatia.

Noh, mitään päätöksiä ei tässä vaiheessa tarvitse tehdä, mutta ehkäpä kuitenkin otan vielä juoksua ohjelmaan vähän enemmän kuin tämän hetkinen "4km/viikossa jos huvittaa". Eilisellä lenkillä tuntui kyllä että kunto on tullut aika reippaasti alas tässä reilussa kuukaudessa mutta ehkä se siitä.

Voimailu joka tapauksessa on nyt "päälaji" josta toistaiseksi en ole valmis tinkimään. Haluun oikeasti nyt kerrankin treenata sitä voimaa johon minulla on edes jonkinlaisia lahjoja. Omat 1RM tavoitteet syksyyn mennessä olis: Penkki: 85 kg, Maastaveto: 140 kg, Kyykky: 130 kg. Noi on ihan realistisia ja laskennallisesti jo tuliskin, paitsi kyykky.

Loppukevennykseksi vielä leuanvetoa toissapäivältä, myötäote ei ole vahvuus, eli siihen nähden ihan ok:


Minulla on ollut kevyt viikko, ja tänään pidän vielä ihan totaalilepopäivän. Huomenna sitten taas kohti uusia ennätyksiä!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vai että " ihan ok ", kyllä tuo on mun mielestä vähän enempi kuin ihan ok ja vielä naiselta kun ei moni mieskään tuohon pysty. Myötäote on kyllä tunnetusti raskaampi ote vetää, ainaki itellä. Huomaa kyllä että oot reenannu ahkerasti, ei muutako tsemppiä reeneihin! :)

Ivana kirjoitti...

No, "ihan ok" minulle ;) Yllätti että meni noinkin monta kun takana on vaan 2 treeniä myötäoteleukoja, mut jos ois tullut vaikka 10 ne se ois ollu sit "ihan huippuu" :P

Voimatasothan on vielä vähän hakusessa, mut yllättävän hyvin on palautunu. Seuraavan 3vk jälkeen varmaan on jo kevään tasot saavutettu ja sit vaan kohti uusia ennätyksiä!