tiistai 14. kesäkuuta 2011

Askel lähempänä savusukelluskurssia

2/3 vaatimuksista täytetty jotta pääsen savusukelluskurssille kun sellainen seuraavan kerran alkaa. Mikään ei ole ihan "heittämällä" mennyt kyllä...

1. Lääkärintarkastus
Tarkastuksessahan kävin jo viikkoja sitten. Läpi meni kevyesti, mutta opin että ei kannata olla liian rehellinen ja mainita esitietolomakkeessa kaikista vaivoista kuten operoidusta polvesta, selän fasettilukoista ja jopa mielenterveysongelmasta, eli syömishäiriötaustasta. Ensinnäkään yksityinen työterveyshoitaja ei noita tietoja mistään näe, ja vaikka niistä rehellisyyden nimissä kertookin niin sitten onkin selittelemistä että "ei tämä enää vaivaa, eikä vaikuta sammutusmiehen työhön". Nyt täytyy vielä jälkikäteen toimitella jotain magneettikuvia polvesta... jotka ehkä löytyy jonkun sairaalan ö-mapista...

2. Oulunmallin toimintakykytesti

Paineilmalaitteissa tehtävä testi, jossa ensin kävellään letkurullien kera sekä ilman, sitten kävellään portaita, hakataan lekalla traktorin rengasta, ylitetään ja alitetaan aitoja ja lopuksi rullataan 25m letkua. Testin aikana mitataan sykettä. Testi nyt ei ollut mikään tapporankka, mutta infernaalinen hiki tuli, onneksi ulkona ei ollut enää helle.

Sykerajat tässä oli pieni ongelma. Minulle oli laskettu maksimisykkeeksi 186, testissä kuitenkin syle oli parhaimmillaan 194, koska oikea maksimisyke on reippaasti 200 päällä. Tämän takia suorituksen keskisyke prosentti maksimista oli "hieman" korkea, eikä sillä käsittääkseni olisi virallisesta testistä päässyt läpikään. Testaajan oli vaikea ymmärtää että mun sykkeet ei ihan noudata sitä matematiikkaa. No, täytyy seuraavaa kertaa varten hakea maksimisykkeet ergometrilla niin saa jotakuinkin todenmukaiset tulokset.

3. Lihaskuntotesti

Tämä sitten ensiviikolla. Lajit ja rajat näkyykin tässä blogissani tuossa oikealla palstalla. Tästä täytyy läpäistä 3/4 liikkeestä, joten ei haittaa vaikka penkki ei mene lähellekään. Jatkan kuitenkin sen treenaamista, että menee sitten seuraavalla kerralla. Muut pitäisi mennä, tosin vatsat ja leuat on tietysti vähän "hilkulla" eli jos päivän kunto on tosi huono niin voi tehdä tiukkaa. Mutta uskon kyllä että läpäisen tämänkin. Sitten vain kurssia odottamaan.

Nuo testit 2 ja 3 pitää sitten suorittaa vuosittain jotta savusukelluskelpoisuus säilyy. Itseasiassa ensivuonna on tulossa käyttöön uusi FireFit systeemi jossa vaatimukset vielä kovenee joten treenata täytyy ihan tosissaan että selviää. Mutta onpahan sitten joku motivaattori syksyn kisojen jälkeen jatkaa kovaa treeniä.

Tänään kävin salilla tekemässä penkkiohjelman sekä selän&takareiden pumppitreenit. Penkki ei kulkenut ja 85% max jäi 3 toistoon... pitänee kokeilla muutaman päivän päästä uudestaan tai aloittaa sitten taas pienemmistä raudoista tuota jyystämään. Menee kyllä hermo. Viimeeksi pääsit samaan vaiheeseen kun tulehtui peukalonhanka --> tauko, jonka jälkeen ei enää noussut. Aloitin kierron alusta, nyt sitten samassa kohdassa flunssan vuoksi tauko, jonka jälkeen enää noussut. Enkä TAAS halua aloittaa hommaa alusta. Ehkä vaan pari pykälää kauempaa?

Huomenna on pitkä työpäivä kun täytyy yhteistyökumppaneiden kanssa viettää päivää golfkentällä ja iltaa baarissa pokeria pelaten. Jee jee, oikein innosta puhkuu hän!.......... NOT

Missähän välissä sitä ehtisi viikon airooppisia suorittaa... varmaan vkloppuna asun sitten purulla.

1 kommentti:

Toppahapa kirjoitti...

Voi vitsi E!! Onnea yhden tavoitteen saavuttamisesta :) On niin kiva lukea sun matkan edistymisestä sekä fitness- että palopuolella :) Askel kerrallaan kohti päämäärää :) VOIMAHALI :)