torstai 6. helmikuuta 2014

Kuka jaksaa leikkiä palomiestä kaiken yötä?


No veparit jaksaa. Tuli kyllä jälleen hetkittäin mieleen että onko tässä harrastuksessa mitään järkeä.


Pakko jatkaa vielä sananen eilisestä. Kun aamun parin tunnin vakityön ja 6h harrastelun jälkeen pääsin kotiin piti heti rynnätä koneen ääreen että ehtisin/jaksaisin tehdä edes vähän niitä oikeita töitä ettei saldot mene ihan hurjasti miinukselle. Pari tuntia siinä väänsin ja sitten oli pakko lähteä salille. Pakko siksi että treenitkin on suoritettava, varsinkin nyt kun testiin on aikaa alle 3 viikkoa. Siellä treenaillessa tuli viestiä että samaiselle edellisviestin keikalle tarvitaan vaihtoporukkaa.

http://www.esaimaa.fi/Online/2014/02/06/Pajarilan+j%C3%A4tekasan+palon+sammutus+jatkuu+yh%C3%A4/2014116892019/4

Mietinkö edes kahta kertaa? Eeeen.

No, treeni pikaisesti melkein loppuu ja päivällä evääksi ostettua protskujuomaa hörppien odottamaan vaihtareita saapuvaksi. Siinä sitten selvisikin että joudun meidän säiliöauton kuskiksi ajamaan vettä. Siihen tietty liittyi aika monta epävarmuustekijää koska isolla autolla ajaminen ei vieläkään ole minun lempi puuhaa. Mutta hyvää harjoitustahan tuo oli ja tällä kertaa osuin myös hallinovista sisään ihan nätisti.

Säiliöauton kuskin homma on oikeastaan aika puuduttavaa koska silloin kun ei olla hakemassa vettä pönötetään konemiehenä (yksin) pytyn takana. Mitään tekemistä siinä ei oikeastaan ole ellei pumppuun tule jotain vikaa tai tarvita lisää/vähemmän paineita. Minulla siis oli hetkittäin aika tylsää, koska tuotakin hommaa sai se 5 tuntia siinä illalla ja yöllä tehdä. Niimpä viihdytin itseäni Vaahteranmäen Eemelin tapaan vuoleskelemalla... kovin valmiiksi en tosin puu-ukkoani saanut ;-P


Loppujen lopuksi saatiin vaihtomiehiä toisista palokunnista ja päästiin lähtemään kotiin huoltohommien jälkeen aika tarkalleen klo: 02.00. Sellainen 12 tunnin urakka tuo oli omalta kohdalta. Oma urakka tosin ollut lähimainkaan pisimmästä päästä kyllä meiltäkin siellä joku oli varmasti lähemmäs 20 tuntia. Mutta pitäähän ammattipalomiehilläkin harrastuksia olla ;)

Nyt väsyttää ihan pirusti, silmät verestää ja selkää koskee.Siitä huolimatta vastaus alun kysymykseeni on se että onhan tämä nyt kaikesta huolimatta ihan loistava harrastus, enhän minä muuten tuolla keikoilla kävisi.

Ei kommentteja: