torstai 27. helmikuuta 2014

Testipäivä Peurungassa - kuinkas sitten kävikään

Ajelin Peurungan kylpylälle jo edellisenä iltana, vaikka melkein olisi voinut ajella aamullakin kun testit alkoivat vasta 10.30. Ajatus kuitenkin oli että saisin nukkua rauhassa ja nauttia runsaan aamiaisen ennen testipäivää. Nukkuminen ei ihan nappiin mennyt, kun kännykässä oli tosi vähän virtaa ja sitä sitten kyttäilin pitkin yötä että onko se vielä päällä herättämässä... kyllä sitä voikin olla riippuvainen nykyajan tekniikasta. En tiedä olisiko respasta saanut tilattua herätyksen niinkuin joskus ennenvanhaan. Aamupala sensijaan oli runsas ja monipuolinen. Vedin kyllä itseni ihan ähkyyn koska lihaskuntotesti oli vuorossa vasta 12.30 niin ajattelin että selviän jotenkin sinne asti. Viime syksyn testi Tampereella meni paljon reippaammin. Täällä kaikki eri osiot on aikataulutettu tunnin välein, joten koko setin suorittamiseen palaa aikaa varmaan 2,5h kun oikeasti alle tunnissakin ehtisi.

Ensimmäisenä oli  vuorossa EKG ja spirometri. EKG oli varmaan ihan nättiä käppyrää mutta spirossa jälleen kerran sisäänhengitys meinasi jäädä viiterajojen ulkopuolelle. En vaan ossoo.. No se ei kuulemma mitään merkkaa kun kaikki muut osiot meni 100% tai yli niin keuhkoissa ei ainakaan mitään vikaa ole.

Seuraavaksi lääkärintarkastus joka Peurungassa oli mielestäni hieman tarkempi kuin viime syksynä UKK instituutilla. Näkö, korvat, suu, hampaat, keuhkot, kilpirauhanen,  pupillit, silmien liikkeet, liikkuvuus ainakin tutkittiin. Terveeksi tuo totesi ja toivotti onnea kuntotestiin.

Kuntotestiä ennen minulla olikin sitten 30 minuuttia aikaa lämmitellä. Kyllä siinä pikkasen jo alkoi jännitys kasvamaan odotellessa. Testissä testaaja kävi lävitse liikkeet ja antoi niihin ohjeet. No tuttua kauraa... onhan testi jo kertaalleen tehty ja VPK:ssa vastaava useampaan otteeseen. Lisäksi itse toimin meillä FireFit testaajana... Mut kyllä jännitti ja oli ihan veltto olo kun piti alkaa suorittamaan.

Testin tuloksissa näkyi hyvin mitä on syksyn jälkeen treenattu ja mitä ei.

Penkki: Tämä jännitti etukäteen kun ainoastaan yhden kerran olin harkoissa tehnyt testipainolla sarjaa. Yllättävän kevyesti meni 25 ja päätin jatkaa. 29 toisto alkoi takkuilemaan ja loppujen lopuksi testaaja avitti viimeiset pari senttiä. Olishan se tullut jos olis ollut pakko, mutta kun ei siitä mitään hyötyä olis tuossa kohtaa ollut (30 oli raja lisäpisteisiin). Lopputulos 28 toistoa, edellisestä testistä siis 3 lisätoisoa,

Istumaan nousu:Tässä ei ollut odotuksia. Mulla on tosi jäykkä notkoselkä joten liike menee vain lonkankoukistajille ja on todella pitkä. Ei siis mitään saumoja saada pisteitä. 34 oli minimi ja tein 38 toistoa. Tulos oli heikentynyt 2 toistoa viime syksystä.

Leuat: Harkoissa on mennyt 10 kertaalleen semi puhtaasti. Nyt meni yllätyksekseni myös 10 toistoa niin että vartalo oli kyllä täydellisesti hallinnassa ja suorana. Viimeisessä sai kyllä kurottaa kaulaa ihan huolella. Täysi ylläty, iloinen sellainen. Tästä siis lisäpisteitä 0.125 ja parannusta viimevuoteen 2 toistoa.

Kyykky: Kyykkyä olen treenannut todella vähän. Takareisi venähti siinä vaiheessa kun piti alkaa pitkiä sarjoja tekemään, ja loppujen lopuksi taisin 3 pitkää kyykkysarjaa ehtiä tehdä. Se kostautui vaikka kuvittelin kyykyb ns. varmaksi. Jäin 33 toistoon kun 34 olisi tuonut täydet pisteet. Viime vuodesta tulos heikkeni yhdellä toistolla.

Lopputulos siis 0.25/1.00 pistettä. Törkeän lähellä oli 0.5 mutta toisaalta jos ei leuoissa olisi tullut tuota yllätystä niin pisteet olisi jääneet nollaan. (pyöristys tapahtuu alaspäin 0.25 tarkkuudella). Täytyy siis olla tyytyväinen. Ja tällä kertaa tosiaan annoin kaikkeni. Kyykyn jälkeen ei jalat tahtoneet kantaa pitkään aikaan.

Nyt täytyy siis keskittyä juoksuun. Ensi viikolla pääsen kyselemään valmentajalta lisäohjeita. Nyt uimakouluun polskis!!

2 kommenttia:

Petsku kirjoitti...

Ei muuta kuin tsemppiä tuleviin!

Ivana kirjoitti...

Kiitti! 2kk on jälleen tosi lyhyt aika kehittää juoksukuntoa, mutta katotaan nyt miten käy.