lauantai 9. helmikuuta 2013

Kuumia sukelluksia ja punttisekoilua

Eipä sitä nykyään saa edes viikonloppusin nukkua pitkään kun herätys oli asetettu 7.37 kun kasilta piti olla jo asemalla keräilemässä talonpolttokamoja kyytiin. Onneksi heräsin jo reilusti ennen kellonsoittoa niin ehdin aamukahvin juoda ja jonkunlaisen aamupalankin syödä. Mitähän taas olinkaan ajatellut tuota herätystä laittaessa...

Meillä oli siis tänään ohjelmassa kuumia savusukelluksia yhdessä rintamiestalossa jota on pari porukkaa jo käynyt savustamassa ja jonka elämä tulee tiensä päähän ensiviikonloppuna kun naapurin pojat käyvät sen polttamassa kivijalkaan. Paikalla oli porukkaa parista palokunnasta meitä oli ehkä 4 tai 5 paria sukeltamassa. Ensin kämpän keskikerroksessa suhteellisen perus potilaan etsintä ja alkupalon sammutus, jossa nyt ei kummoisia lämpöjä tullut kun taloa ei tosiaan saanut polttaa. Homma  meni ihan jees, joskin oma motivaatio oli sukelluksen jälkeen jotakuinkin hukassa ja seuraavaan rankempaan, kuumempaan ja haastavampaan kellari sukellukseen ei olis yhtään napostellut mennä, varsinkin kun sukelsin viimeisessä parissa ja ehti siinä nähdä muutaman parin puuskutuksen ennen kuin oma vuoro koitti. Kellarissa olikin jo lämmöt vähän kovemmat. Sieltä käytiin ensin sammuttamassa yksi alkupalo jonka jälkeen potilas löytyi saunan lauteiden alta. 50 kiloisen nuken kantaminen tuntuikin jo vähän raskaammalta ja vaikka portaissa pari tekikin kovemman työn niin tässä vaiheessa iski sellainen uupumus päälle että ajattelin olevani seuraava kannettava. Mut ei muuta kuin takaisin kellariin ja loppu tilojen tutkiminen. Toinen alkupalo löytyi ja sammutettiin. Kaiken kukkuraksi vielä kannettiin palopesäke laatikot pihalle ja olo oli kyllä tuossa vaiheessa jo aika sippi. Reilu 16 minuuttia sukellusta ja pullo melkein tyhjä, aikamoista...Varusteiden huollossa menikin sitten vielä tovi ja kotiin pääsin joskus 15.30.

Harkkojen jälkeen pikainen suihku ja välipala naamaan ja salille. En olis lähtenyt mutta olin kaverille luvannut ja se oli jo tunti tolkulla odottanut koska mennään. Salilla tuntui jo lämmittely niin raskaalta että ajattelin ettei hommasta kyllä tule yhtään mitään. Kroppa voimaton ja pää ihan totaalijumissa. Hyvä yhtälö. Mutta itse treenit menikin sitten ihan huipusti! Leukoja 4 toiston sarjoja 5kg lisäpainolla (joskin nestehukka oli omankin painon hilannut ennätys alas) neljännen sarjan jälkeen teloin sormen painon ja seinän väliin joten leuat jäi 5 sarjaan kun puristaminen sattui liikaa. Sitten kyykkyjä 6*6*85kg eikä nekään mitään tiukkoja olleet. Myös vatsatl lisäpainolla oli ihan paperia. Oli kyllä aika WTF olo että mistä sitä virtaa löytyi, mutta jollain vanhoilla höyryillä varmaan mentiin ja loukkaantumisriski oli varmasti kova. No mitään pahempaa ei käynyt mutta nyt on kyllä sellainen olo että huomisaamuna sängystä ylösnousemus ei tule olemaan mitään herkkua. Huomenna oli tarkoitus mennä tekemään yksi saliohjaus, mutta voi olla että jää väliin... katsotaan nyt mikä olo. Selkä ainakin on tooooosi kipeä ja väsynyt.

Semmosta siis tänään, rankkaa mutta kuitenkin niin kivaa vaikka aina ei siltä tuntunutkaan. Nyt iltapaloimaan ja lepiä!

Ei kommentteja: