perjantai 7. kesäkuuta 2013

Nainen palomieheksi - ja muuta mukavaa mussutusta

Ylellä on lähtenyt homma ihan lapasesta (ja lisää on tulossa):

Miksi palomiehiksi tarvitaan naisia?

Pelastusjohtajat paloimeskoulutuksen fyyfisistä vaatimuksista...

Nainen palomieheksi - kokeile selviäisitkö kuntotestistä

Siis, älkää ymmärtäkö väärin. Onhan (se kai) hyvä että aihetta käsitellään valtakunnan mediassa. Mutta kun...

Ensinnäkin kun lukee aiheisiin kirjoitettuja kommentteja.. no nettikirjoittelua ei pitäisi ottaa koskaan kovin tosissaan tai henkilökohtaisesti.. mutta suurin osa meuhkaa siitä että ei saa vaatimuksia alentaa ja ei naisia palomiehiksi. No ei hemmetissä saa vaatimuksia alentaa!!! Mutta onko sitä kukaan ehdottanutkaan? Ei nämä YLE:n jutut sellaista ole väittäneet, aihetta on sivuttu vain tuossa artikkelissa jossa pelastusjohtajat nimenomaisesti sanovat että niitä ei saa alentaa. Mutta ihmiset lukee rivienvälistä sellaistakin mitä siellä ei ole.

Toisaalta minua niin ärsyttää että tästä tehdään tällainen sukupuoli asia. Ihan kun hommassa nyt olisi millään tasolla kyse siitä mitä jalkovälissä on tai ei ole. Minusta on typerää sanoa että naisia pitää saada palomiehiksi KOSKA... tai että miehiä pitää saada palomiehiksi KOSKA.. Ihmisiä sinne pitää saada, oikeanlaisia ihmisiä. On mimmejä joilla on paljon enemmän habaa kuin isolla osalla miehistä ja on miehiä joilla on jotain "herkkyyttä"? Itseltäni puuttuu kyllä kaikki herkkyys, mutta toisaalta pesen lihaskuntotesteissä suurimman osan meidän palokunnan miehistä. Niin mihis kategoriaan mää nyt sitten menen? Haluaako ne minut vai ei? :D Se on tämä minun sisäinen sukupuolineutralisti kun tuppaa ottamaan kierroksia tällaisista stereotypioista.

Mut ei se mittään! Kiinnostuneena toki seuraan kaikkea uutisointia ja työnnän mielipiteeni kaikkiin keskusteluihin.

Nyt muuten lähden skannaamaan kemian tehtävät ja lähetän kurssin arvosteltavaksi. Se on sitten meikäläisen lukiourakka siinä, ja toivottavasti ensiviikolla tai viimeistään sitä seuraavana on päättötodistus taskussa. Sitten juhlitaan ihan kunnolla, kunhan testi on ensin hoidettu pois alta!


Ei kommentteja: