lauantai 21. toukokuuta 2011

HIIT 5 ja kylkipistos

Heräsin tänään vasta 10 aikaan, joten en viitsinyt lähteä tyhjällä mahalla aamulenkille vaan söin alle aamupuuron ja lähdin 11 jälkeen lenkkipolulle. Intervallien vetäminen tuntuikin paljon mukavammalta kuin tyhjällä mahalla kun energiaa riitti ihan eri tavalla. Mutta HIIT on tosiaan tarkoitus tehdä tyhjällä mahalla, joten jatkossakin aion sen niin tehdä.


Lenkin statit:


kesto: 33min
keskisyke:149
max. syke: 195 (toisella vedolla)

Tehokkaammin siis pystyi vetämään kuin edellisellä kerralla.

Ongelmaksi muodostui viimedietiltäkin tuttu, nytkin jo muutaman viikon vaivannut oikean kyljen pistos. Olen nyt tulkinnut sen liittyväksi jotenkin kroonisesti jännittyneenä olevaan nelikulmaiseen lannelihakseen ja/tai kireisiin lonkankoukistajiin. Pistos on tähänasti vaivannut ainoastaan kävellessä (ja HETI) kävelemämän lähtiessä. Hölkätessä vartalon asento on vähän etupainoinen niin siinä ei kipu ole tuntunut. Kävellessä myös auttaa jos kävelee huonossa ryhdissä, eli kippaa etukroppaa eteenpäin. Oireista päätellen siis kyseessä on nimenomaan joku lihasten jumeista johtuva juttu eikä perinteinen "kylkipistos".

Anyways, tänään vaiva oli erityisen inhottava kun kipu levisi koko oikealle puolelle yläkroppaa niin että se tuntui solisluussa ja epäkkäässä asti. Aika huolella vei kyllä intoa lenkkeilystä, ja vedinkin siis vain 30 min lenkin vaikka virtaa olisi varmasti muuten riittänytkin.

Ikävä tuossa on se että en tiedä miten vaivaa voisi helpottaa. Kyllähän se loppuu sitten itsestään kun lopettaa lenkkeilyn. Mutta olishan se mukava kun sitäkin voisi harrastaa.

Ja niin, paino oli tänään alle 65kg! :D Vähän kerrassaan siis kiristymään päin.

Ei kommentteja: