tiistai 5. huhtikuuta 2011

Jalkatreeni (ja tietty vähän penkkiä)

Laskeskelin että tänään oli järkeä tehdä taas vähän penkkiä, niin että teen sitä 5x5 ohjelmaa kahdesti viikossa. Nyt tosin ei mennä 5x5:lla, vaan viimeeksi oli uuden ykkösen kokeilua ja nyt vuorossa "tasaus". Alkuun "lämpäksi" testasin paljonko 45kilolla tulee toistoja jos aloittaa 4:n seteillä... saman verran kuin edelliskerrallakin, taitaa siis olla minun tämän hetken maksimi. (ei tosin ollut mitenkään piippuun asti vedetty).

Penkit siis:
45kgx4+4+4+1+1/
2x2x57,5kg/3x1x60kg/2x2x57,5kg
tuntui aika raskaalta, ei ehkä olisikaan vielä pitänyt tehdä. Tuntuu käsittämättömältä että muutaman viikon päästä pitäisi tulla 5x57,5kg kun jo nyt oli tiukkaa. Suurin ongelma tuntui olevan kunnollisen punnerrusasennon löytäminen ja oli kokoajan sellainen fiilis, ettei kroppa tiedä yhtään millä lihaksilla pitäisi tanko pykää ylös. Tämä lienee siis suurin este kehittymiselle penkissä. Kun ei ole lihasmuistissa oikeaa tekniikkaa.

Penkin jälkeen testasin kyykyn 45 kilolla. Savusukelluskurssin kuntotestissä minimiraja on 18 toistoa, tein 26 eikä ollut kamalan tiukka edes.

Tähän päälle tein sitten sen oikean treenini. Eli jalkojen punppi. Liikkeissä 3-4 sarjaa ja toistoja 15-20.
Liikkeinä yhden jalan kyykky, yhden jalan prässi + punppaus 2 jalalla, polven ojennukset pysäytyksillä, takareidet selkäpenkissä ja pohkeet istuen. Painoja en nyt jaksa kaivaa koska treenivihko on vieläkin hukassa ja kirjoitan pimeässä :D

Eipä sitten muuta treeniasiaa.


Tänään kävin myös terveystarkastuksessa, jossa tuotti suurta tuskaa puhaltaa spirometriin tms. En tiedä oliko vika vain tekniikassa vai onko mulla oikeasti vaan surkean heikot keuhkot... täytyy treenailla puhaltelua että ensikerralla menee paremmin. Muuten tarkastus meni ihan ok. Näkötestissä suurin ongelma oli se etten koskaan muista kumpi on oikea ja kumpi vasen :D Kuulotestissä kuulin jotain ääniä, ja ilmeisesti jopa niitäkin joita laitteesta kuului. Terve tyttö siis, vaikka vähän lihava :D

Nyt vetäydyn iltapalan kautta vaakatasoon. Yötä!

Ei kommentteja: